Program Razgibajmo Ljubljano se še boljši in obsežnejši nadaljuje tudi v letu 2016. Začenjamo ga s snegom in ledom. Tokrat sredi nakupovalnega središča, saj imamo Ljubljančani tam na voljo smučarski poligon, SK Snežinka. Obiskovalcem in seveda meščanom se bodo predstavila vsa najpomembnejša športna društva in ostali ponudniki programov, ki sodijo v ta letni čas. Pripeljali bomo tudi skakalnico, znane zimske športnike in poskrbeli za pravo zimsko vzdušje. Dogajanje na poligonu in na drugih povezanih prizoriščih bo preko celega dneva, osrednji del dogodka pa bo v popoldanskem času.

Začeli bomo ob 11. uri s smučanjem in skakanjem za predšolske otroke, malo bolj zares in malenkost glasneje pa se bo začelo ob 15. uri. Za vas bodo na Trgu mladih Franci Petek z Mini Planico, otroke boste lahko vpisali v skakalno šolo Smučarskega društva Dolomiti ali Smučarskega skakalnega kluba Ilirija, Smučarski klub Snežinka s smučarskim poligonom, kjer se jim bodo pridružili tudi smučarji iz Smučarskega kluba Olimpija in Smučarskega društva Novinar, Curling klub Ljubljana po postavil pravo curling stezo, skajkarji iz Skike kluba Slovenija vam bodo skušali približati nordijsko rolkanje, več o smučarskem teku in hoji po smučarsko boste izvedeli od Športnorekreativnega društva Tacen, za podpise vam bodo na voljo Olimpijini hokejisti, mlajši rod hokeiistov Olimpije bo postavil poligon za suhi hokej, Timing Ljubljana se bo pripeljal s pravim teptalcem snega in sanmi, Športno društvo Narodni dom bo predstavilo svojo ponudbo zimskih počitnic, ne nazadnje pa boste tam lahko izvedeli vse o Svetovnem pokalu v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem.

Pa to še ne bo vse: med obiskovalce bomo na koncu podelili nekaj lepih nagrad, tudi smučarsko kapo, kakršno nosijo naši smučarji skakalci, tudi Jurij Tepeš in Peter Prevc.

Program sofinancirajo ali drugače podpirajo: Mestna občina Ljubljana, Fundacija za šport, BTC City, Smučarska zveza Slovenije.