Sobna kolesa v Športnem centru Millenium bodo letos zopet služila dobremu namenu. »Leto je naokoli in pred nami je spet težko pričakovan dan na kolesu. Hvala vsem, ki mi boste delali družbo in s tem pomagali drugim,« k udeležbi poziva Marko Baloh, idejni vodja in glavni akter 24-urnega dobrodelnega kolesarjenja. Doslej je v desetih izvedbah dogodka kolesarilo skupaj več kot 800 udeležencev. Izziv letošnje 11. ponovitve pa je preseči 100 kolesarjev.

Najbolj neučakani bodo letos v družbi Marka Baloha pedala pognali v petek, 29. januarja, ob 12. uri. Kolesarjenje bo trajalo skozi ves dan in nato vse do poldneva naslednjega dne. Kolesarji, ki za podvig potrebujejo le športno opremo in dobro voljo, bodo v tem času ob gledanju posnetkov ameriške in slovenske pokrajine virtualno obkrožili Slovenijo.

Kolesarska preizkušnja je tudi letos posvečena podpori humanitarne organizacije Anina zvezdica. Dogodku se lahko pridruži vsakdo, saj kolesarjenje ni pogoj za donacijo hrane. V omenjenih 24 urah se lahko obiskovalci na lastne oči prepričajo o dogajanju, se družijo in poklepetajo, hkrati pa lahko oddajo tudi svoj prispevek k zbiralni akciji hrane z daljšim rokom uporabe.

Družba BTC je podpornik 24-urnega dobrodelnega kolesarjenja in že več let tudi sponzor Marka Baloha. Dobrodelna nota je le en obraz kolesarstva v družbi BTC, kjer je ta dinamični šport celostni projekt in ima med družbeno odgovornimi aktivnostmi prav posebno vlogo. Zahvaljujoč vlaganjem podjetja v slovensko kolesarstvo, lahko ljubitelji ponosno navijajo za prvo žensko profesionalno ekipo BTC City Ljubljana, katere soustvanovitelj je družba BTC, ali se udeležijo tradicionalnega praznika slovenskega kolesarstva, Maratona Franja BTC City.

Vsi zainteresirani za kolesarjenje morajo sicer obvezno rezervirati termin oz. kolo na recepciji ŠC Millenium, bodisi osebno bodisi preko telefonske številke 01/585 15 00 (vsak dan od 7. do 23. ure). Več informacij o 24-urnem dobrodelnem kolesarjenju z Markom Balohom je na voljo na spletnem mestu in Facebook strani dogodka. Prenos dogajanja s studijskim programom z udeleženci dogodka bo v živo potekal prek spletne strani www.vzivo.si.

 

Dodatne informacije

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi