Na natečaju je letos sodelovalo preko 2.800 otrok iz 70 vrtcev in šol iz vse Slovenije, ki so z risbami, slikami, zgodbami in fotografijami pokazali, kako razumejo in kaj jim pomeni prijateljstvo, česa si želijo od prijateljev in kakšne so meje tega odnosa.

Miha Mermal, direktor Misije: Zeleno, je na dogodku povedal: »Zelo nas veseli videti, da se vsako leto natečaja udeleži več otrok, predvsem pa, kako razmišljajo o sebi in svojih prijateljih. Navdušen sem tudi nad tem, da si otroci želijo in cenijo pošteno igro, »fair play«, tako do sovrstnikov kot do okolja, kar daje upanje za prihodnost.«

Komisija je izbrala tri najboljše kreativne izdelke v dveh ločenih kategorijah za vrtce in šole, avtorji del pa so prejeli privlačne nagrade. Najboljše ocene so prejeli:

Vrtci

  • 1: Vrtec Lendava, Skupina DE II (mentorica Romana Lebar)
  • 2. Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona (mentorica Vanja Fišinger)
  • 3. Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona (mentorica Dana Štrucelj)

Osnovne šole

  • 1: OŠ Karla Destovnika Kajuha Šoštanj, 5. A razred (mentorica Bojana Turnšek Prah)
  • 2: OŠ Dobje, Krožek Logika (mentorici Marija Blažič in Tina Globočnik)
  • 3: OŠ Apače PŠ Stogovci, 1.-6. razred (mentorica Simona Roškar)

Nagrajenec Fair Play za severno-zahodno regijo je OŠ Dobje, Krožek Logika mentorici Marija Blažič in Tina Globočnik. Nagrado je prejela skupina, ker so na izviren način izpostavili pozitivne lastnosti vsakega posameznika

Prav vsi otroci, ki so se udeležili natečaja, so prejeli posebna priznanja za udeležbo, njihovi izdelki so na ogled na razstavi, poleg tega pa bodo objavljeni tudi v elektronski knjižici izdelkov natečaja Spodbujamo prijateljstvo. Knjižica z vsemi prispelimi izdelki bo objavljena na spletni strani Misija:Zeleno, po zaključku in razglasitvi nagrajencev v Ljubljani, ki bo 20. maja 2016.

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;