Oba partnerja sta namreč v prejšnjem tednu postregla s svežim poslovnim pristopom. Medtem ko lahko stranke v poslovalnici Addiko Bank express hitro in preprosto samostojno opravljajo bančne storitve, trgovina Pop-up GlaSHuta ponuja inovativne in hkrati z dolgoletno steklarsko tradicijo zaznamovane izdelke.

BTC City Ljubljana, ki krepi svojo prepoznavnost kot »živi laboratorij«, ambicioznim podjetjem omogoča preizkušanje naprednih poslovnih idej. Z neštetimi dogodki in aktivnostmi ter edinstveno mrežo povezav med malimi podjetji in multinacionalkami, med akademskim in poslovnim okoljem, med različnimi disciplinami in generacijami, med mesti in državami ter med različnimi pospeševalniki in drugimi inovacijskimi vozlišči, je to inovativno mesto izjemno dovzetno in odprto za globalne trende.

Pomen vpetosti BTC Cityja Ljubljana v mednarodni poslovni prostor pojasnjuje mag. Damjan Kralj, član uprave in direktor za trženje in marketing v družbi BTC: »Slovenija je del globalne vasi. Trendi, ki jih vidimo v tujini, sicer z zamikom, a vztrajno prihajajo tudi k nam. V veseljem nam je, da smo v družbi BTC v sodelovanju z našimi partnerji pospeševalci tega procesa in določene novosti med prvimi predstavljamo na slovenskem trgu.«

Od prejšnjega tedna naprej lahko obiskovalci BTC Cityja Ljubljana v praksi spoznajo kar dva nova pristopa v poslovanju. Najprej je Addiko banka v Dvorani A odprla poslovalnico drugačnega formata, ki predstavlja izjemno inovativno storitev za obiskovalce. Addiko Bank express je namreč edina bančna poslovalnica v Sloveniji, kjer lahko stranke same sklenejo kredit in že v nekaj minutah gotovino do zneska 5.000 € dvignejo na t.i. pametnemu bankomatu. Kot nov partner BTC City Ljubljana kot inovacijske platforme Addiko banka tako preizkuša in testira sodoben koncept bančništva.

Preizkušanje novega in stopanje po poti presežkov je domače tudi Steklarni Hrastnik. Ta v predprazničnem času odpira trgovino po konceptu »pop-up«. Izraz označuje kratkoročno poslovanje, koncept pa je v tujini zelo priljubljen tako med kupci in najemniki kot tudi najemodajalci, saj predstavlja inovativen način trženja poslovnih prostorov. Trgovina Pop-up GlaSHuta bo v Dvorani A tako odprta le do 8. januarja prihodnje leto, obiskovalcem pa ponuja izdelke darilnega in namiznega programa, skupaj z unikatnim nakitom umetnice Renate Kobale. Otvoritev trgovinice pa je zaznamoval še en presežek: podjetje je iz večkrat nagrajenih steklenih skledic Puzzle postavilo veličastno piramido, ki se poteguje za Guinnessov rekord.

Zgodba inovativnega mesta je sicer zaživela v 2015, ko sta v BTC Cityju Ljubljana vrata odprli dve inovacijski središči: ABC pospeševalnik in zagonsko vozlišče ABC Hub. Z njima je družba BTC kot soustanoviteljica postavila nov mejnik v lastnem razvoju in hkrati pripomogla k uveljavitvi edinstvenega inovacijskega ekosistema v Sloveniji. Mlada in inovativna podjetja so dobila možnost za preizkušanje poslovnih idej v realnem okolju ter dostop do investitorjev in mednarodnega poslovnega okolja. Vez s tujino se je letos še okrepila z odprtjem dveh podružnic ABC pospeševalnika: ABC Venture Gates v nemškem Münchnu in ABC Global Home, Silicon Valley. Z obema podružnicama Slovenija krepi vez s tehnološko naprednimi območji in se z inovativnim mestom BTC City Ljubljana uveljavlja kot pomembno središče na globalnem podjetniškem zemljevidu. V družbi BTC z veseljem poročajo, da se prvotna osredotočenost inovativnega mesta na privabljanje zagonskih podjetij z namenom testiranja idej in rešitev dviguje na višjo raven. Ta se izkazuje v zanimanju za preizkušanje inovativnih prodajnih in tehnoloških rešitev tudi med večjimi domačimi in tujimi podjetji.

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi