Dogajanje bo popestril zanimiv športni, kulturni, otroški in zabavni program, ki se bo odvijal na več prizoriščih na območju BTC Cityja in z zanimivimi vsebinami navduševal vse generacije. Že danes so razkriti popusti, ki bodo obiskovalce razvajali vse tri dni, s prvim dnem festivala pa se začne tudi lov na zaklad v vrednosti 5.000 EUR.

Festival nakupov in zabave, ki vsako pomlad in jesen privabi 170.000 obiskovalcev, se bo tokrat prvič odvijal kar tri dni. Trgovine in lokali na celotnem območju bodo ponovno pripravili posebne ugodnosti in atraktivne popuste, v katerih bodo obiskovalci lahko uživali v petek in soboto (19. in 20. maja) v podaljšanem delovnem času od 9. do 21. ure ter v nedeljo (21. maja) od 9. do 15. ure. Ugodno nakupovanje bo popestril spremljevalni program, katerega rdeča nit bodo ulični trendi in kulinarična doživetja, aktivnosti pa se bodo vzporedno odvijale na več prizoriščih: na glavnem prizorišču na trgu med Dvorano A in Tržnico BTC City, v Adrenalinskem parku pri Vodnem mestu Atlantis, na južnem delu Tržnice BTC City, na prenovljenem Trgu mladih, v Dvorani A, na parkirišču pred Športnim centrom Millenium in pred trgovino Mass.

Dogajanje v luči nakupovalnih in zabavnih doživetij bo začinil lov na zaklad z Addiko banko, ki se bo zaključil v nedeljo, ko bo srečni izžrebanec prejel nagrado v višini 5.000 EUR v darilnih bonih BTC City. Na glavnem prizorišču bo v petek, soboto in nedeljo mogoče v živo videti ustvarjanje uličnih grafitov. Pravo ulično dogajanje bodo v soboto in nedeljo pričarali ulični modni trendi, ki jih bo na različnih lokacijah predstavljala Plesna šola Libero, za glasbene vložke pa bo z uličnimi nastopi poskrbel glasbenik Nipke. 

V petek bo v Adrenalinskem parku pri Vodnem mestu Atlantis potekal Festival sobivanja, na katerem se bodo za otroke in družine odvijala športna tekmovanja in animacijski program. V soboto in nedeljo pa bo na glavnem prizorišču zaživelo Baby Center Štorkovo igrišče, kjer se bodo najmlajši gibali in plesali, tekmovali, peli ter razmigali svoje možgančke. 

Športni navdušenci se bodo v soboto in nedeljo na glavnem prizorišču pri Kajakaški zvezi Slovenije lahko preizkusili v testnih vožnjah s kajaki in supi, ali pa si ogledali teniški turnir Igrajmo tenis! pred Športnim centrom Millenium, kjer se bodo pomerili mladi tenisači iz slovenskih teniških klubov. Na Trgu mladih se bodo v soboto predstavila ekološka vozila, kjer bod obiskovalci lahko preizkusili delovanje različnih električnih vozil. 

Kulinarične navdušence bodo ta vikend razvajala posebna kulinarična doživetja pri izbranih kulinaričnih ponudnikih, ki jih obiskovalci lahko odkrijejo na posebnem letaku Okusni Bluz – Food Bluz Priporoča. Pestro dogajanje pa se bo odvijalo tudi na južnem delu Tržnice BTC City: v soboto bo posebna gostja, kulinarična mojstrica Alma Rekić, izdelala sladico, ki jo bodo obiskovalci lahko pokusili brezplačno, v nedeljo pa nas bodo obiskali še udeleženci znanega televizijskega kuharskega šova, Sašo Bertoncelj, Sašo Šketa in Sašo Weilgoni. Ljubitelji kave bodo lahko uživali v brezplačni skodelici turške kave iz največje bosanske džezve na svetu.

Celotni program Festivala nakupov in zabave v BTC City Ljubljana je objavljen na spletni strani BTC City. Prav tako je na spletnem mestu objavljen seznam popustov in ugodnosti.

Festivalsko dogajanje se bo odvijalo tudi v ostalih BTC Cityjih, in sicer 19. in 20. maja v BTC Cityju Novo mesto, en teden kasneje, 27. maja, pa še v BTC Cityju Murska Sobota. 

>> Več o programih


Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi