Minuli vikend, od 20. do 22. oktobra 2017, je v BTC Cityju Ljubljana potekal Festival nakupov in zabave. Gre za drugi letošnji in že 28. tovrstni dogodek zapovrstjo. Družba BTC je tokrat festival priredila pod krovno temo Oktoberfe(j)st. S tem je duh kultnega oktobrskega festivala iz nemškega Münchna oživila v slovenski prestolnici in ga na svojevrsten način prepletla z lastnim tradicionalnim dogodkom s popusti, zabavo in doživetji v BTC Cityju Ljubljana. Užitkom vikenda se je prepustilo več kot 230.000 obiskovalcev.

Obiskovalci vseh starosti so tri festivalne dni uživali v številnih popustih, ugodnostih in presenečenjih, ki so jih zanje pripravili ponudniki izdelkov in storitev na območju BTC Cityja Ljubljana. Dogodek je popestril zanimiv kulinariči, otroški in zabavni program z aktivnostmi na več prizoriščih.

V ospredju dogajanja je bil kulinarični park na južnem delu Tržnice BTC City, ki je poleg gurmanskih doživetij postregel še z bogatim glasbenim programom. V vikendu doživetij so nastopili: Skater, Pajdaši, Zakapa ne, Livada, Wild West Country Line Dance, Natalija Verboten & Victory, Me tri do polnoči in Vihar.

Na Trgu mladih je bilo v soboto postavljenih 17 ARTish stojnic, kjer so bila razstavljena unikatna modna oblačila in dodatki ter energetski dodatki za dom. Obiskovalci so med drugim našli še slike v različnih likovnih tehnikah pa tudi slikovito keramiko ter kvačkane in lesene igrače.

Igrivo druženje za otroke je pod taktirko Baby Centra potekalo na Štorkovem igrišču na južnem delu dvorane A. Otroci so se podali v tekmo s poganjalci, plesali s Štorkom in si s streljanjem na gol poskušali priboriti nagrado. Kreativni mladi ustvarjalci so si lahko privoščili poučen odmor med nakupovanjem na TehnoVedovem robotskem tekmovanju v Dvorani A.

Izostali niso niti kulturni sladokusci. Ti so si v SiTi Teatru BTC v petek ogledali komedijo Še vedno mame, v soboto otroško predstavo Zgodba o dveh kozah in monokomedijo Fotr, v nedeljo pa predstavo Boksarsko srce, ki je ne le nasmejala, temveč tudi ganila do solz.

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

Jesenski Festival nakupov in zabave 2017

Foto: BTC