Družba BTC je v svojem poslovno-nakupovalnem središču BTC City Ljubljana v ponedeljek, 23. aprila 2018, gostila Slovensko-slovaško poslovno konferenco. Dogodka sta se udeležila predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Slovaške republike Andreja Kiska, ki se je mudil na uradnem obisku v Sloveniji, delegaciji pa se je pridružil tudi predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal. Po zaključku konference sta predsednika obeh držav slovesno odkrila klop miru ob Bratislavski cesti.

V okviru uradnega obiska slovaškega predsednika je danes med 10.30 in 15.15 v inovativnem središču ABC HUB (spodnja etaža dvorane Emporium) v BTC Cityju Ljubljana potekala Slovensko-slovaška poslovna konferenca. Namen dogodka je bila predstavitev poslovnih okolij obeh držav in start-up ekosistemov, izmenjava poslovnih priložnosti ter spodbuditev poslovnih srečanj med slovenskimi in slovaškimi podjetji. Poleg srečanja podjetnikov so udeleženci spoznali tudi pospeševalnik ABC (ABC Accelerator Slovenia), katerega soustanoviteljica je družba BTC. Dogodek so organizirali SPIRIT Slovenija, ABC pospeševalnik, Slovaška agencija za investicije in razvoj trgovine (SARIO), Veleposlaništvo Slovaške republike in Urad predsednika RS.

Po udeležbi na konferenci sta predsednik Pahor in predsednik Kiska slovesno odkrila t.i. »Klopco miru in prijateljstva« pred hotelom Radisson Blu Plaza ob Bratislavski cesti. Gre za posebno, »pametno« klopco, ki obiskovalcem BTC Cityja Ljubljana omogočala tudi hitro polnjenje mobilnih naprav. Visok uradni obisk pomeni nadaljevanje rednega političnega dialoga med državama in je priložnost za poglobitev dvostranskih političnih in gospodarskih odnosov.

BTC City Ljubljana gostil predsednika Slovenije in Slovaške

Foto : Studio Bomba