John G. Keogh, mednarodno priznan strateg in svetovalec za uporabo standardov in tehnologije v dobavnih verigah, je prvi predsednik združenja Trace Alliance. Trace Alliance je stičišče za reševanje izzivov v dobavnih verigah s pomočjo tehnologije blockchain. Združenje je nastalo na pobudo slovenskega podjetja OriginTrail, ki razvija prvi decentraliziran protokol za uporabo tehnologije blockchain v dobavnih verigah. John G. Keogh se je javnosti predstavil v Poslovnem klubu BTC v Kristalni Palači; BTC je eno od podjetij, ki že izvajajo pilotne projekte pod okriljem združenja Trace Alliance.

Trace Alliance je združenje podjetij in drugih organizacij, ponudnikov storitev in razvijalcev, ki tesno sodelujejo pri uvedbi in nadaljnjem razvoju OriginTrail protokola. Članstvo v združenju podjetjem omogoča dostop do znanja in sredstev, da lahko najbolje uporabijo OriginTrailovo rešitev.

John G. Keogh prinaša več kot 30 let izkušenj s področja dobavnih verig. V preteklosti je zasedal vodilne in izvršne funkcije v organizaciji GS1 v Kanadi in v glavnem uradu, bil je v vodstvu družbe Hewlett-Packard Consulting & Integration Canada, zasedal je druge vodilne funkcije kot direktor dobavnih poti in informatike. John G. Keogh je ustanovitelj in glavni svetovalec družbe Shantalla, s strankami iz vrst vodstev podjetij, državnih agencij, panožnih združenj ter ponudnikov storitev, predvsem s področja hrane, pijače, blaga široke potrošnje in storitev.

“V združenju Trace Alliance kot člana pozdravljamo vsako organizacijo, ki želi raziskovati možnosti blockchaina za integriteto podatkov. Združenje omogoča dostop do vodilnih svetovnih ekspertov in naprednih podjetij, ki sodelujejo na reševanju globalnih izzivov in ustvarjajo bolj učinkovite in transparentne dobavne verige po meri 21. stoletja – v korist tako potrošnikov kot podjetij. Trace Alliance je ekosistem in platforma ki pospešuje uvedbo OriginTrail protokola,” je dejal John G. Keogh, predsednik združenja Trace Alliance.

Prihodnji meseci bodo namenjeni aktivni promociji združenja, oktobra pa bo v Ljubljani potekal prvi Trace Alliance kongres.

“G. Keogh je že nekaj časa z nami kot svetovalec projekta OriginTrail. Njegove strokovne izkušnje in znanje o GS1 standardih so osnova za izmenjavo podatkov na osnovi blockchaina, ki jo omogoča OriginTrail. Kot predsednik združenja Trace Alliance bo John G. Keogh izjemno pomagal pri uresničevanju naše vizije in pospeševanju uvedbe protokola prek sodelovanja. OriginTrail ima že vzpostavljena partnerstva z družbami s področja hrane, spletne trgovine, logistike, interneta stvari in s forenzičnimi laboratoriji,” je dejal Tomaž Levak, soustanovitelj in direktor družbe OriginTrail.

Enega od pilotnih projektov v okviru združenja Trace Alliance je že v teku z BTC Logističnim centrom. BTC Logistični center bo svojim partnerjem omogočil sledenje zalog v realnem času s pomočjo blockchaina. Uporaba OriginTrail protokola za učinkovit management dobavnih verig bo omogočila dragocene informacije za učinkovito distribucijo ter hkrati podlago za strateške in trženjske odločitve.

Več informacij o OriginTrailu: https://origintrail.io

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

OriginTrail predstavil predsednika združenja Trace Alliance

Foto : Klemen Udovč