Družba BTC je 23. maja 2018 sodelovala na dobrodelnem zbiranju sredstev za Fundacijo za športnike iz socialno šibkih okolij, ki ga je organiziral Olimpijski komite Slovenije. Z nakupom slike »Robov vodnjak« avtorja Matjaža Duha smo prispevali svoj delež za štipendije za mlade športnike. Na ta način smo z enim dobrodelnim dejanjem izkazali trojno podporo in svoj čut za šport, umetnost in mlade.

Likovno delo »Robov vodnjak«, akril na platnu, je originalna stvaritev slikarja Matjaža Duha. Doktoriral je iz likovno-pedagoških znanosti in je zaposlen na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru. Ob svojem znanstveno-raziskovalnem delu je aktiven tudi na področju likovne ustvarjalnosti. Za svoja likovna dela je dobil več nagrad in priznanj. K motivsko raznovrstnemu likovnemu svetu Matjaža Duha sodijo tudi samosvoje interpretirane stvarne vedute in krajine. Veduta Robovega vodnjaka izvira iz mednarodnega projekta Naša Ljubljana, predstavljenega v Narodnem muzeju Slovenije.

Izkupiček iz našega nakupa umetniškega dela na dobrodelnem dogodku pa bo namenjen podpori prizadevanj mladih športnikov iz socialno šibkih okolij.