Tržnica BTC City v Ljubljani bo dobila osveženo podobo. V tem tednu se je namreč pričela prenova zunanjega pokritega dela tržnice, v okviru katere bo družba BTC prenovila severni in južni vhod, osvežila stojnice za prodajo zelenjave in namestila nove stojnice za prodajo tekstila. Prenova bo omogočila večjo odprtost in dostopnost tržnice za obiskovalce. Dela bodo potekala skozi poletje in bodo zaključena predvidoma do konca septembra 2018. Za obiskovalce bo v času prenove ponudba na voljo na polovičnem delu zunanjega dela tržnice.

Tržnica BTC City že od nekdaj predstavlja živahno stičišče ljudi in je srce družabnega življenja v BTC Cityju Ljubljana. Obnovitvena dela bodo na Tržnici BTC City potekala čez poletje v dveh fazah, s pričetkom na južnem delu tržnice in z nadaljevanjem na severnem delu.

Z načrtovanimi deli bo zunanji del tržnice še bolj urejen in prijazen za obiskovalce in poslovne partnerje. Prenovili bodo severni in južni vhod v tržnico, ki bosta tako postala primarna dostopa za obiskovalce. Na zahodni strani bodo obnovili stopnice in poskrbeli za drugo urbano opremo, kot so klopi, klančine za invalide in koši za smeti. Obnovili bodo stojnice za prodajo zelenjave in postavili nove stojnice za prodajo tekstila. Te bodo premaknjene proti notranjosti tržnice, s čimer se bo sprostil pogled proti notranjosti odprtega dela tržnice. Postavili bodo še garderobe za pomerjanje izdelkov.

Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj družbe BTC, je ob začetku prenove izpostavil pomen tržnice za družbo BTC: »Utrip tržnice se čuti na vsakem koraku, še zlasti na zunanjem delu tržnice, ki spreminja svojo podobo in barvo z letnimi časi. V družbi BTC se zavedamo, da bomo ponudbo Tržnice BTC City na visoki ravni obdržali le s kakovostjo, ki bo zadovoljevala tudi specifične potrebe obiskovalcev. In ravno prenova zunanjega pokritega dela tržnice je eden od načinov ohranjana posebnega značaja tržnice, ki privablja številne obiskovalce k nakupu, sproščenemu klepetu in obisku raznih dogodkov.«

Posebnost Tržnice BTC City je zagotovo raznolikost ponudbe, še posebej kakovostne ponudbe domačih izdelkov s slovenskih kmetij. Tako ponudba kot podoba tržnice sta se skozi leta nadgrajevali. Tržnica je začela delovati v letu 1995 in je bila takrat največja pokrita tržnica v Sloveniji. V 2004 je s prvo večjo prenovo pridobila nove nadstrešnice, obnovo fasade ter novo prodajno opremo. V letu 2006 so obogatili ponudbo z otvoritvijo ekološke tržnice. Ponudbo so s prenovo južnega dela tržnice ponovno razširili v letu 2014 s štirimi novimi trgovinskimi in gostinskimi lokali ter trgovino za male živali. Za vse ljubitelje ulične hrane je v letu 2016 zrastel Kulinarični park BTC City. V lanskem letu je bil prenovljen še cvetlični del tržnice, na katerem cvetje, lončnice in grmovnice sedaj prodajajo na sodobnih pokritih prodajnih mestih.

Projekt prenove Tržnice BTC City odraža uspešno uresničevanje strategije razvoja družbe BTC in revitalizacije BTC Cityja Ljubljana z namenom zagotavljanja prijetnega okolja za dobro počutje obiskovalcev, zaposlenih in poslovnih partnerjev. V družbi BTC redno skrbijo za urejene ulice in okolico; trenutno se izvajata prenovi Grške in Hrvaške ulice, urejajo pa tudi pešpoti, dodatne pločnike in kolesarske steze, s čimer omogočajo še večjo dostopnost BTC Cityja Ljubljana. Tako ne le Tržnica BTC City, ampak celotno mesto BTC City Ljubljana ustvarjata prijetnejši utrip in utrjujeta svoj izgled urejenega, urbanega in obiskovalcem prijaznega središča.

 

Dodatne informacije

BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

Foto : BTC