Športni center Millenium v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. Ob okroglem jubileju so včeraj pripravili športno-družabni dogodek, s katerim so se želeli zahvaliti in podružiti z vsemi, ki so z njimi v teh letih soustvarjali uspešne športne zgodbe. Te so odmevale skozi številne teniške in druge športne dogodke, obogatitve fitnes in sprostitvene ponudbe, vse pa so prispevale k razvoju Športnega centra Millenium v vrhunski športni center.

Zgodba ŠC Millenium se je začela pisati leta 1999, ko sta se na otvoritvi takrat najmodernejšega športnega centra v Sloveniji pomerili tenisačici Justine Henin in Katarina Srebotnik. Ta je postala številka ena na ženski teniški lestvici in zmagovalka sedmih posamičnih turnirjev za Grand Slam. V 20 letih je center gostil številne športne dogodke, med njimi leta 2006 slavno ekshibicijsko srečanje švedskega tenisača Stefana Edberga s slovenskim kolegom Blažem Kavčičem, ki mu je sledil še dvoboj dvojic z Mimo Jauševec, Tino Križan in Ivo Majoli. Danes je ŠČ Millenium vrhunski športni center, ki poleg tenis površin nudi tudi fitnes, savne in drugo dodatno ponudbo. Povezuje 1.100 aktivnih članov, dnevno pa ga obišče 350 obiskovalcev.

Na včerajšnjem jubilejnem dogodku so se tenisači pomerili na družabnem turnirju naključno žrebanih dvojic, ostali športni navdušenci pa so uživali v igrah pikada in zabavni športni animaciji. Manjkalo ni niti kulinarično razvajanje z rojstnodnevno torto in zabava ob dobrih glasbenih ritmih.

Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, je ob jubileju izpostavil: »Millenium s svojimi športnimi in sprostitvenimi vsebinami, ki so primerne za obiskovalce vseh generacij, pomembno dopolnjuje ponudbo BTC Cityja Ljubljana, saj vanjo prinaša športni utrip. V družbi BTC namreč preko podpore različnih športnikov, organizacij in dogodkov spodbujamo športno udejstvovanje in aktivno preživljanje prostega časa. Tako smo še posebej veseli, da je pester nabor športnih aktivnosti, ki jih ponuja ŠC Millenium, na voljo obiskovalcem našega središča.«

Športni center Millenium, ki slovi po svoji urejenosti, čistosti, prijaznosti in strokovnosti, obiskovalcem nudi najsodobnejšo teniško dvorano s tepihom in granulatom, pet teniških igrišč z vrhunsko razsvetljavo ter fitnes s sodobno opremo Precor, ki s ponudbo rekvizitov sledi trendom fitnes industrije. V fitnesu potekajo vodene vadbe, individualni treningi rekreativcev, kondicijske priprave mladih športnikov, manager program, vadbe za starejše, osebni treningi, rehabilitacije in jutranja vadba Aktivno jutro. Strokovno usposobljeni trenerji pa so obiskovalcem dnevno na voljo za pomoč in nasvete, izdelavo programov ter osebno trenerstvo.

Za sprostitev je v ŠC Milleniumu na voljo šest savn, z možnostjo najetja VIP savne, zunanjim bazenom in različnimi terapijami, dodatno ponudbo pa sooblikujejo tudi teniška trgovina S šport, masažni in kozmetični salon Center terapij ter bar Millenium. V prostorih ŠC Millenium že deset let domuje tudi plesna šola Katarine Venturini Plesna zveza, leta 2014 pa se jim je v stavbi pridružila tudi trgovina Benetton.

V ŠC Millenium vsako leto organizirajo številne odmevne dogodke. Med njimi je 24-urno dobrodelno kolesarjenje z ultramaratoncem Markom Balohom, ki je letos potekalo že štirinajstič, pa Novinarsko prvenstvo in Državno veteransko prvenstvo v tenisu ter različni VIP turnirji. Center je tudi prizorišče turnirja za najmlajše Igrajmo tenis! in organizator tradicionalnega teniškega Turnirja legend, na katerem se vsako leto pomerijo vrhunski slovenski smučarji, košarkaši, rokometaši in nogometaši. Med njimi so bili Tone Vogrinec, Bojan Križaj, Jaro Kalan, Tomaž Cerkovnik, Primož Ulaga, Ivo Daneu, Peter Marter, Pavle Polanec, Srečko Katanec, Vili Ameršek, Brane Oblak, Vlado Bojovič in drugi. Odmeven projekt je bil tudi Millenium izziv, ki se je izvedel trikrat med leti 2015 in 2017 in na katerem so udeleženci topili kilograme ter preoblikovali svoje telo. Pri njem so sodelovali tudi znani Slovenci, med njimi Werner, Salome, Luka Sešek in Ana Dolinar Horvat.

 

Dodatne informacije

Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi

20 let ŠC Millenium

Foto : Studio Bomba