Po odličnih nastopih Timija Zajca na letošnjem Svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici, ki so z žlahtnim sijajem dvignili na noge celo Slovenijo, je skakalni šampion obiskal svojega ponosnega sponzorja – družbo BTC. Na sprejemu so ga pozdravili in mu za zgodovinski nastop čestitali Jože Mermal, predsednik upravnega odbora, Damjan Kralj, glavni izvršni direktor, in Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj družbe BTC. Timi se je podružil tudi z zaposlenimi družbe BTC, ki so njegovi zvesti navijači.

Timi Zajc, sicer član Smučarsko skakalnega kluba Ljubno BTC, je na Svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici osvojil tri žlahtne naslove: bron na tekmovanju mešanih ekip, naslov svetovnega prvaka v smučarskih skokih na veliki skakalnici in zlato kolajno na ekipnem tekmovanju skupaj z Anžetom Laniškom, Žigo Jelarjem in Lovrom Kosom. Z osvojenimi tremi medaljami je postal najuspešnejši smučarski skakalec letošnjega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju in hkrati edini smučarski skakalec v zgodovini Slovenije, ki je osvojil tri medalje na enem svetovnem prvenstvu.

Timi se je na dogodku zahvalil za podporo in zaupanje tako družbi BTC kot navijačem. Med sproščenim druženjem z zaposlenimi družbe BTC je z njimi delil svoje zmagoslavne planiške občutke, s hvaležnostjo sprejemal pohvale in čestitke ter delil svoje avtograme.

»Timi nam je lahko v navdih. Lani nas je spravil na noge s svojimi sijajnimi nastopi na olimpijskih igrah v Pekingu, letos pa v domači Planici. V družbi BTC ponosno podpiramo Timija že od leta 2018, Smučarsko skakalni klub Ljubno BTC pa že tri desetletja. Posebej nam je v čast, ko mladi slovenski športni talenti z našo podporo osvajajo najvišje stopničke v svetovni športni areni. Njihov prispevek k promociji športa in Slovenije je neprecenljiv. Zavedamo se, da se za leskom kolajn skrivajo neomajna vztrajnost, trdo delo in pogum ter šampionska drža športnikov. Timiju želimo, da ga planiška zmagovalna energije spremlja tudi v nadaljevanju tekmovalne sezone,« je na srečanju izpostavil mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC.

Družba BTC je izjemna ljubiteljica športa in aktivnega načina življenja. Podpora različnih športnih disciplin ter posameznikov s strani družbe BTC je del uresničevanja njenih zavez družbene odgovornosti, s podporo slovenskih športnikov pa želijo prispevati tudi k ozaveščanju o pomenu rekreativnega športa in aktivnega življenjskega sloga ter krepitvi športne kulture v Sloveniji.

 

Timi Zajc, slovenski skakalni šampion, je delil planiško veselje z zaposlenimi družbe BTC

Foto : Studio Bomba