V Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana je že sedemnajstič potekalo dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom. Tudi tokrat je ultramaratonski kolesar v dvanajstih urah nesebičnega premagovanja kolesarskih kilometrov z dobrosrčnimi kolesarji, vrhunskimi slovenskimi športniki in športnicami ter drugimi donatorji zbiral sredstva za dobrodelni namen. V sodelovanju z organizacijo Truhoma so z zbranimi sredstvi osrečili 50 družin v stiski.

V Športnem centru Millenium je na sedemnajsti izvedbi dobrodelnega kolesarjenja skupaj z Markom Balohom na sobnih kolesih kolesarilo kar 72 udeležencev. Med srčnimi kolesarji so bili številni vrhunski slovenski športnice in športniki, med njimi Jure Košir, Mitja Petkovšek, Samo Jeranko, Teja Belak, Tjaša Kysselef, Ana Čufer in ženska ekipa Kolesarskega društva Rog. Z njimi so bili tudi organizator dogodka Tek na Kristalno palačo Boštjan Gams in direktor Teniške zveze Slovenija Gregor Krušič.

Slovenski ultramaratonski kolesar Marko Baloh, ki je pobudnik dobrodelnega kolesarjenja, ima za sabo poleg prevoženih kilometrov v ŠC Milleniumu številne osvojene svetovne rekorde in najvišje tekmovalne stopničke s kolesarjenja na dolge razdalje. Je prvi kolesar, ki je v 24 urah prevozil več kot 900 kilometrov, njegov je tudi svetovni rekorder na cestni vožnji na 1000 kilometrov. Na tokratnem dobrodelnem kolesarjenju je v dvanajstih urah prekolesaril 459 kilometrov, pri tem je bila njegova povprečna hitrost kar 38 kilometrov na uro. Med kolesarjenjem je spil 10 litrov tekočine, zaužil 4200 kCal, porabil pa jih je 7800.

Dobrodelna sredstva za nakup paketov sadja in zelenjave za družine v stiski so tokrat zbirali preko spletne platforme Truhoma. Ana Lukner Roljič, ustanoviteljica Anine zvezdice in Truhome, je na dogodku izpostavila: »Ponosni smo, da smo z Anino zvezdico že večkrat sodelovali na dobrodelnem dogodku Kolesarjenje z Markom Balohom. Letos pa smo prvič pomoč zbirali prek inovativne platforme Truhoma, in sicer za nakup in dostavo paketov sadja in zelenjave, kar si družine v stiski žal sploh ne morejo privoščiti. Veseli me, da mnogo ljudi in podjetij za svoja donacije in dobrodelne kampanje uporablja Truhomo, kar kaže na to, da si tudi oni želijo biti del 100 % transparentnosti, ki je temelj Truhome in v dobrodelnosti nujno potrebna

Dobrodelnega kolesarjenja se je udeležili tudi Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja v družbi BTC in ob tem izjavil: »V družbi BTC smo podporniki številnih športnih disciplin, med katerimi ima prav kolesarstvo posebno mesto v našem srcu. Tako vsako leto z našo podporo nastaja zgodba Maratona Franja BTC City, mlade kolesarke podpiramo preko Kolesarskega društva Rog, naša podpora kolesarjenju že številna leta poteka tudi preko prijateljstva z Markom Balohom. Predvsem pa radi sodelujemo na dogodkih, kjer je kolesarjenje združeno z dobrodelno noto. Veseli smo, da tudi pri sedemnajsti izvedbi podpiramo dobrodelno poganjanje koles in prispevamo k lepšemu vsakdanu družin v stiski.«

 

S 17. dobrodelnim pogajanjem koles zbrali 50 paketov za družine v stiski

Foto : Studio Bomba