Vodno mesto Atlantis v BTC Cityju Ljubljana praznuje 18. rojstni dan in je do danes sprejel že več kot 3,5 milijona obiskovalcev. Eden največjih pokritih vodnih mest v Evropi, ki se lahko pohvali s kar 17 prejetimi nazivi Naj kopališče in 11 nazivi Naj wellness, je ob praznovanju polnoletnosti pripravil pravo rojstnodnevno zabavo. 

Ob praznovanju 18. rojstnega dneva v Vodnem mestu Atlantis so pripravili animacije in igre za otroke, ustvarjalne delavnice, norčije z maskoto Atlas in vrsto drugih presenečenj. »Tako smo tudi ob našem rojstnem dnevu poskrbeli, da se obiskovalci sproščajo, zabavajo in družijo v svetu nepozabnih vodnih doživetij in razvajanja, ki jih nudimo v Vodnem mestu Atlantis,« izpostavlja Nataša Keršič Razinger, direktorica Vodnega mesta Atlantis, in dodaja: »Nuditi vrhunsko izkušnjo za vse naše obiskovalce je osrednja usmeritev naših storitev. Ob rojstnem dnevu se veselimo skupaj z našimi gosti in s ponosom gledamo na 18-letno obdobje delovanja, v katerem smo iz leta v leto širili ponudbo, uvajali izboljšave v naših storitvah in tudi planetu prijazne trajnostne rešitve.« 

Mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC, ob rojstnem dnevu izpostavlja: »Ob otvoritvi aprila 2005 je bilo Vodno mesto Atlantis pomembna dopolnitev ponudbe BTC Cityja Ljubljana ter  turistična pridobitev Ljubljane in celotne Slovenije. Ponosni smo, da je Vodno mesto Atlantis v 18 letih privabilo številne slovenske in tuje obiskovalce, ki si želijo kakovostnega preživljanja prostega časa, zabave ali sprostitve.«

Vodno mesto Atlantis je leta tako zaokrožilo ponudbo BTC Cityja Ljubljana. Že od začetka ponuja družinska vodna doživetja z bazeni in tobogani, otroške programe ter razvajanje in sprostitev s savnami in masažo, v 18 letih pa so pomembno dopolnili svojo ponudbo. S prenovo vseh notranjih prostorov v Deželi savn in storitev dobrega počutja so lani jeseni zaključili prvo fazo večletnega projekta razvoja urbanega wellness centra. Prenovljeni wellness v Vodnem mestu Atlantis kot največji urbani wellness v osrednji Sloveniji, ki se razteza v treh nadstropjih na 2.800 kvadratnih metrov površine, nudi holistično doživetje s premišljeno in prenovljeno kombinacijo bazenov, masaž in savn. Družba BTC tako sledi globalnim trendom industrije dobrega počutja, ki napovedujejo vzpon mirnih oaz v urbanem okolju.

S prenovo wellnessa so razširili tudi ponudbo programov in ritualov, ki se izvajajo v savnah in že sedaj predstavljajo enega glavnih adutov za obisk urbanega wellnessa v Vodnem mestu Atlantis. Obiskovalcem so poleg 14 savn na voljo različne sprostitvene terapije s soljo, blatom, čokolado, algami in raznimi dišavami, ter drugi programi, kot so vrtinčenje zraka, zvočna kopel s kristali, hammam in gong terapija. V rudniški savni tako na primer v aprilu poteka terapija z mentolovimi kristali, ki med savnanjem pripomorejo k sprostitvi dihalnih poti. V zeliščni savni zeliščarka skrbno izbere naravna zelišča, ki se sezonsko spreminjajo in tako omogočijo najboljši učinek na telo. V pomladnih mesecih tako uporabljajo sladek pelin, ki vsebuje več kot 20 zdravilnih učinkovin in pomaga pri številnih obolenjih. Tega bo v toplejših mesecih nadomestila materina dušica. Intenziven vpliv na telo, um in duha ima tudi resonančni zvok velikega gonga, ki v gong terapiji obiskovalce zapelje v svet globoke sprostitve.

Pestra ponudba Vodnega mesta Atlantis je namenjena obiskovalcem vseh generacij, posebne aktivnosti pa nudijo za najmlajše. V 18 letih se je tako v bazenih Atlantisa naučilo plavati kar 18.000 otrok, prav tako 18.000 otrok je v vodnem mestu praznovalo rojstni dan, med počitnicami pa je v vodnih dogodivščinah pri njih uživalo že 42.000 otrok.

Vodno mesto Atlantis praznuje 18 let

Foto :