Od torka, 9. maja 2023, je v Dvorani A v BTC Cityju Ljubljana en mesec na ogled razstava zmagovalnih del projekta Spodbujamo prijateljstvo, ki ga je Sobivanje – Društva za trajnostni razvoj s podporo družbe BTC v šolskem letu 2022/2023 izvedlo že enajstič. V okviru projekta, ki vrtčevske in osnovnošolske otroke spodbuja k ustvarjanju likovnih del na temo prijateljstva, je letos svoje razmišljanje in ustvarjalnost delilo rekordno število otrok, in sicer kar 39.048 otrok iz 237 slovenskih vrtcev in osnovnih šol.

Tudi v šolskem letu 2022/2023 sta družba BTC in društvo Sobivanje – Društva za trajnostni razvoj z natečajem v okviru projekta Spodbujamo prijateljstvo otroke ozaveščala o pomenu prijateljstva in spodbujala k razmišljanju o medosebnih odnosih, ekipnemu delu ter kreativnemu izražanju pogledov na prijateljstvo. Otroci so razmišljali o prijateljih in dejanjih, ki so jim v zvezi z njimi pomembna, ter se spominjali prijetnih trenutkov, ki so jih doživeli, ko so pomagali drugim ali ko so drugi pomagali njim. Različni pogledi otrok na prijateljstvo so se odrazili v čudovitih izdelkih, med njimi so likovna dela, video posnetki in pesmi, ki jih je letos oddalo rekordno število 39.048 otrok iz 237 vrtcev in osnovnih šol.

Med prejetimi deli je bilo tudi 2.750 plakatov. Najboljši izmed njih, ki navdušujejo s svojo izvirnostjo in ustvarjalnostjo, so od 9. maja do 9. junija 2023 na ogled na razstavi v Dvorani A v BTC Cityju Ljubljana. Dela bodo tekom letošnjega poletja gostovala tudi v BTC Cityju Novo mesto. Razstava je sicer še zadnja izmed aktivnosti v okviru letošnjega projekta Spodbujamo prijateljstvo, katerega enajsta izvedba je bila sklenjena z zaključno prireditvijo, ki je potekala 5. maja 2023 v SiTi Teatru v BTC Cityju Ljubljana. Na dogodku so najboljšim delom podelili priznanja in nagrade.

Tkanje prijateljskih vezi za lepšo prihodnost v okviri projekta Spodbujamo prijateljstvo je del številnih aktivnosti družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja družbe BTC, s katerimi v sodelovanju s partnerji skrbijo za boljši jutri za današnje in prihodnje generacije.

 

Spodbujamo prijateljstvo

Foto :