V Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana je v petek, 29. marca potekalo že 18. dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom. Ultramaratonski kolesar je v družbi drugih dobrosrčnih kolesarskih navdušencev in vrhunskih slovenskih športnikov kar 12 ur premagoval kolesarske kilometre ter zbiral sredstva za nakup paketov sadja in zelenjave za družine v stiski. Skupaj so na dogodku zbrali sredstva za nakup kar 50 paketov, donacije pa preko platforme Truhoma zbirajo še vse do 12. aprila.

Športni center (ŠC) Millenium je letos, ko obeležuje 25 let delovanja, že 18. leto zapored ponosno gostil dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom. V 12 urah, ultramaratonski kolesar je namreč pedala na sobnem kolesu poganjal vse od 10. do 22. ure, je dogodek povezal veliko dobrosrčnih ljubiteljev kolesarjenja, ki so skupaj prevozili kar 472 kilometrov. Med udeleženci dogodka so bili tudi številni uveljavljeni slovenski športniki in športnice, kot so Timi Zajc, Žak Mogel, Robert Kranjec, Štefan Hadalin, Mitja Petkovšek, Samo Jeranko, kolesarke Kolesarskega društva Rog in drugi.

Slovenski ekstremni kolesar na dolge razdalje Marko Baloh, ki je pobudnik tega že tradicionalnega športno-dobrodelnega dogodka, je poleg številnih prekolesarjenih dobrodelnih kilometrov v ŠC Millenium, osvojil svetovne rekorde in najvišje tekmovalne stopničke s kolesarjenja na dolge razdalje. Na tokratnem dobrodelnem kolesarjenju je s povprečno hitrostjo 39 kilometrov na uro prevozil kar 472 kilometrov in premagal 2490 višinskih metrov. Med poganjanjem koles je porabil 8300 kcal.

Dobrodelnega kolesarjenja se je udeležili tudi Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja v družbi BTC, in ob tem izpostavil: »Tako šport, še posebej kolesarjenje, kot tudi družbena odgovornost imata posebno mesto v družbi BTC. V okviru naših družbeno odgovornih aktivnosti, ki jih razumemo kot vračanje družbi in prispevanje k lepši prihodnosti za vse, namreč vsako leto podpremo več kot 130 organizacij, posameznikov in dogodkov z različnih področij. Ponosni smo, da je med njimi že tradicionalno tudi dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom v našem Športnem centru Millenium, in da je dogodek potekal tudi v letošnjem, za nas še posebej jubilejnem letu, ko poleg četrt stoletja Milleniuma obeležujemo tudi 70 let delovanje družbe BTC.«

Foto : Studio Bomba