BTC City Ljubljana je obiskala Slovenska bakla, ki že dober mesec potuje po slovenskih občinah in širi duh olimpizma. Slovenska bakla je do današnjega dne obiskala že 48 občin, od skupno 206 sodelujočih. Med uradnimi nosilci se je zvrstilo že 82 olimpijk in olimpijcev ter 216 paralimpijcev, ki so širili vrednote olimpizma in jekleno voljo ter navdihovali mlade perspektivne športnike in športnice. Bakla je potovanje začela 17. aprila in je do danes obiskala občine v Prekmurju, Prlekiji, na Koroškem, v osrednji Sloveniji in na Gorenjskem, zdaj pa potuje po Savinjskih občinah. Ta simbol povezovanja in upanja je prižgal plamen v več kot 4000 srcih nosilcev bakle.

V BTC Cityju je baklo prevzela telovadka Lucija Hribar ter jo v olimpijski kolekciji Pariz 2024, skupaj z ostalimi športniki in športnicami, pospremila vse do vrha Kristalne palače, najvišje poslovne stavbe v Sloveniji. Na svoji poti so jo nosile predstavnice Rokometnega kluba Krim in Kolesarskega društva Rog ter predstavniki Smučarsko skakalnega kluba Ljubno ob Savinji BTC. Športniki in športnice so baklo predali zmagovalcu in rekorderju dogodka ”Alive Step Up tek na Kristalno palačo” Matjažu Mikloši, le-ta pa je med tekom do vrha baklo predal predstavniku gasilcev. Tik pred ciljem jo je ponosno sprejel Junak 3. nadstropja, ki jo je na vrhu Kristalne palače predal glavnemu izvršnemu direktorju družbe BTC, mag. Damjanu Kralju, le-ta pa jo je ponesel na sredino ploščadi in jo skupaj s predsednikom OKS-ZŠZ, Franjem Bobincem, v družbi vseh nosilcev, slavnostno dvignil v zrak. S tem sta sklenila pot slovenske bakle po BTC Cityju Ljubljana.

Veseli smo, da je projekt Slovenska bakla lepo sprejet širom države in da opravičuje svoj namen – povezovanje in navdihovanje ljudi vseh starosti.

Foto :