V petek in soboto, 17. in 18. maja 2024, bo v BTC Cityju Ljubljana potekal tradicionalni Festival nakupov in zabave. Poleg posebnih popustov in ugodnosti ponudnikov središča, se bodo priljubljene blagovne znamke predstavile tudi na ekskluzivnih pop-up trgovinah, za obiskovalce vseh starosti pa bo pripravljen pester zabavni in športni program. V soboto bo med drugim potekal sprejem Slovenske bakle, ki bo v družbi športnikov, gasilcev in Junakov 3. nadstropja potovala vse do vrha Kristalne palače. Tja se bodo podali tudi udeleženci Alive Step up Teka na Kristalno palačo.

Festival nakupov in zabave v dveh festivalskih dneh po celotnem BTC Cityju Ljubljana prinaša številne ugodnosti za nakupe po privlačnejših cenah, nagradne igre ter izvrsten program za obiskovalce vseh generacij. Tudi tokrat ne bodo manjkale pop-up trgovine, na katerih bodo svoje izdelke predstavile priljubljene blagovne znamke. V Spodnji etaži Emporiuma bodo obiskovalci našli zdravo prehrano, kakovostna prehranska dopolnila in naravno kozmetiko spletne trgovine Malinca. V Dvorani A bodo lahko posegli po izdelkih s področja zabave in elektronike Dazzle Technology, ročno šivanih modnih kosih MÉRA Adriane Dimec, trajnostnih izdelkih za matere in otroke Milk&Honey, otroških izdelkih iz naravnih materialov The Marie ter personaliziranih in butičnih izdelkih za malčke Vanja in lev.

Posebne zabavne aktivnosti bodo namenjene najmlajšim obiskovalcem festivala. V Baby Centru jih čaka Rolly poslikava obraza, Gusarski poligon, Škratkove delavnice, Pravljični grad in Galaksija zvezd. V soboto se bodo lahko zabavali tudi na koncertu Challeja Salleta, pred Dvorano A pa se prepustili glasbenim ritmom Čukov in Ribiča Pepeta. Minicity zanje organizira tudi brezplačen obisk njihove igralnice, nagradno igro ter številne zanimive delavnice, od sajenja medovitih rastlin do kulinarične delavnice, predstavitve policajev in gasilcev ter družinski poligon. Glasbeno presenečenje z ustvarjalnim kotičkom, darili ob nakupu ter posveti s strokovnjaki s področja razvoja otroka pa bodo starše in otroke čakali tudi v novi trgovini Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma.

Na svoj račun bodo prišli ljubitelji igričarstva, domači strokovnjaki za pleskanje ter vsi, ki imajo težave z malimi aparati. V Big Bang Mega bodo lahko obiskovalci namreč sodelovali na turnirju na dveh najnovejših sistemih za virtualno resničnost Meta Quest 3 s priljubljeno tekmovalno igro na platformi Beat Saber. V Merkurju pa se bodo lahko preizkusili v JUPOL Malatonu, nagradna žrebanja za kupce JUB izdelkov, druženje z maskoto Bojanom ter svetovanje o JUB izdelkih. Pred Merkujem bo v vozilu E-transformer 2.0 potekalo zbiranje in/ali izmenjava še delujočih aparatov, brezplačna diagnostika nedelujočih malih aparatov in osvežitev aparatov, ki še delujejo, ter ogled aktivnosti na vozilu. V Emporiumu vas čaka vikend kopalk, Mimovrste pa peka pic in gaming turnir.

V Dvorani A in poslovalnic Optike Clarus bo potekala tudi brezplačna kontrola vida. Trgovina Mr. Pet organizira razvajanje za štirinožne obiskovalce z brezplačno ureditvijo krempljev in čiščenjem ušes, pred njihovo trgovino bo tudi Pasja restavracija z naravnimi priboljški in slastnimi mesnimi klobasami ter pasji fotokotiček.

Poskrbljeno bo seveda tudi za vse gurmane. Na parkirišču pred Tržnico BTC City bo potekal sejem Diši po domačem, kjer bodo obiskovalce premamili tradicionalni slovenski izdelki slovenskih pridelovalcev.

Z obiskom Festivala nakupov in zabave lahko obiskovalci sodelujejo tudi v nagradni igri Skeniraj račun. Medijski partner Festivala nakupov in zabave je HITRadio Center, partner dogodka pa Baby Center. Več informacij o vseh popustih in programu najdete na https://www.btc-city.com/sl/ljubljana/fnz-2024

Foto :