Spoštovani,

danes ljudje ne potujejo več le zaradi posla, težko pričakovanih počitnic, zgodovinskih ali naravnih znamenitosti, danes potujejo tudi zaradi gastronomskih užitkov in spoznavanja drugih kultur ˝skozi˝ jedi, pijače, jedilne obroke, navade pri mizah…

BTC City, inovativno mesto na obrobju Ljubljane, se vključuje v vedno večje svetovne težnje na področju gastronomije, tako kot se tudi velika nakupovalna središča s svojo ponudbo spreminjajo v smeri pozitivne ulične prehrane (Positive Street Food). V BTC City Ljubljana deluje več kot 70 restavracij, barov, gostiln,  slaščičarn, pivovarna, tržnica, sprostitveni in športni center, kjer se vedno bolj poudarja kakovost in poreklo živil, jedi in pijač.

Družba BTC je v ta namen zasnovala novo blagovno znamko Food Bluz – Okusni Bluz, ki ne  predstavlja samo vpoglede v kulinariko Slovenije, ampak le-to enakovredno postavlja ob bok evropski in svetovni kulinariki. Zato je srečanje z Okusi v BTC City hkrati tudi spoznavanje različnih prehranskih kultur.

BTC City Ljubljana že prispeva svoj delež h kulinarični ponudbi turistične Ljubljane, odslej pa je tudi pomemben partner v vseslovenskem projektu European Region of Gastronomy 2021 (ERG). BTC City je tudi prvo nakupovalno središče, ki svojo kulinarično ponudbo izpostavlja kot partner projekta ERG.

Vabimo vas na predstavitev knjige »Food Bluz: Okusite različnosti, spoznajte nove prijatelje«, ki bo v sredo, 23. januarja ob 11. uri, v prvem nadstropju restavracije DiVino, v BTC City Ljubljana.

Publikacijo smo izdali v slovenskem in angleškem jeziku in predstavlja pomoč ter vodnik vsem obiskovalcem BTC City pri odkrivanju kulinaričnih različnosti tukajšnje ponudbe.

Po predstavitvi boste lahko okusili izbrane jedi iz predstavljene knjige, ki bodo nastale v živo pod taktirko Matjaža Cotiča, chefa restavracije diVino.

 

Jože Mermal, predsednik uprave BTC d.d.

Prof. dr. Janez Bogataj, avtor besedila publikacije

Matjaž Cotič, chef restavracije diVino