Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, je včeraj podpisal osebni sponzorski pogodbi z mladima smučarskima skakalcema Timijem Zajcem in Žakom Mogelom. Nadarjena skakalca sta člana Smučarsko skakalnega kluba Ljubno BTC, kjer se posebno skrb posvečajo prihodnjim generacijam skakalcev in vzgajajo bodoče vrhunske profesionalne športnike.

18-letni Timi Zajc je v preteklih letih postal državni prvak v vseh starostnih kategorijah, lani pa je debitiral na novoletni skakalni turneji, osvojil prve točke svetovnega pokala in zastopal slovenske barve na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. Odlično formo dokazuje tudi v letošnji sezoni svetovnega pokala, saj je lani novembra v poljski Visli s petim mestom dosegel najboljši rezultat svoje kariere. Timi je trenutno je z uvrstitvijo na 12. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala najboljši slovenski smučarski skakalec in najbolje uvrščen tekmovalec na pravkar končani novoletni turneji.

Komaj 17-letni Žak Mogel je v letošnji sezoni že osvojil prve točke na tekmah svetovnega pokala in se uspešno prebija v elitno A reprezentanco. V drugi polovici januarja se bo udeležil tudi mladinskega svetovnega prvenstva v finskem Lahtiju, kjer bodo poleg njega nastopili še trije člani SSK Ljubno BTC.

Družba BTC je včeraj sklenila tudi sponzorsko pogodbo s SSK Ljubno BTC za generalno pokroviteljstvo tekem Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem, ki se bodo odvijale med 8. in 10. februarjem. Pogodbo je v imenu SSK Ljubno BTC podpisal predsednik organizacijskega komiteja, Rajko Pintar. Osma sezona tekem za svetovni pokal letos prinaša tudi novost – poleg dveh posamičnih tekem bo prvič potekala tudi ekipna tekma. Da je ravno Slovenija ena od skakalnih velesil, dokazuje tudi izbira krajev za le dve skupinski tekmi, ki bosta v sklopu svetovnega pokala – poleg japonskega Zaojuja se bo druga odvijala prav na Ljubnem. Več informacij na spletni strani.

 

Podpis pogodb: Timi Zajc, Žak Mogel, SSK Ljubno BTC

Foto : Studio Bomba