V četrtek, 5. avgusta vabljeni
na Alejo mladih v BTC City,
kjer bomo pozdravili& aktualniega rekorderja Guinessove knjige,
ultramaratonskega plavalca
MARTINA STRELA,
ki se bo dan prej vrnil iz svojega zadnjega podviga
na Kitajskem, kjer teče reka Jangce (Yangzi) oziroma Modra reka.

V okviru dogodka Šport v mestu bo član uprave BTC d.d. Martinu Strelu izročil posebno priznanje za njegove dosežke, popularni raper Trkaj pa bo predstavil tudi pesem o Martinu Strelu. Program bo po tradiciji povezoval Tone Fornezzi Tof.
Martin Strel bo obiskovalcem podaril tudi svoje avtograme in se z njimi fotografiral.

10. junija 2004 je zaplaval v kitajsko reko Jangce. V 50 etapah je 30. julija 2004 preplaval načrtovanih 4600 kilometrov, od soteske Tiger Leaping Gorge do izliva v morju pri Šanghaju. Potolkel je tudi svoj lastni rekord iz Mississippija iz leta 2002, ki je znašal 3797 kilometrov.

Četrtkovo popoldne z Martinom Strelom bomo popestrili tudi& s tedensko akcijo Šport v mestu, kjer bodo prijavljene ekipe tekmovale za Pokal BTC City v odbojki na mivki, z glavno nagrado 100.000 SIT.

Dogajanje pa bo popestril repar Trkaj, ki je pravkar izdal nov CD.

JANGCE RIVER izvira v Tibetu na nadmorski višini 4900 m, teče med gorami jugovzhodne Kitajske, nato se skozi soteske prebije na široko poplavno ravnino in se pri velemestu Šanghaj izliva v morje. S svojim 6300 kilometrskim tokom skozi 10 kitajskih provinc je najdaljša azijska reka in hkrati tretja najdaljša na svetu. Malce daljša od nje sta le afriški Nil in južnoameriška Amazonka.

Reka ima ogromno porečje in na ravninah ob njej, kjer živi 400 milijonov ljudi, pridelajo dve tretjini kitajskega riža. Pogoste poplave, ki nastanejo zaradi obilnega deževja, povzročajo velikansko škodo na namakalnih sistemih ob reki.

Skozi vse to se je 5. junija 2004 podal Martin Strel z željo, da preplava 4600 km tega ogromnega veletoka in postavi nov Guinnessov rekord.

Vabljeni na Alejo mladih!