17. junija 2006 se bo odvijal prvi predstavitveni Dan športa invalidov, na parkirišču P4, ob dvorani A.

Spoznavali boste športe s katerimi se športniki invalidi ukvarjajo, njihove zgolj zanimive in seveda tudi tekmovalne plati. Prav vsi pa se bodo lahko v teh športih tudi preizkusili in pomerili moči v disciplinah, ki v slovenskem športnem prostoru niso tako poznane, kljub temu pa naše invalidne tekmovalce dvigajo na vrhunske ravni državnega in mednarodnega športa.

Kako strelec na vozičku strelja leže?
Kakšna disciplina je showdown?
Kako slepi in slabovidni igralci lahko igrajo šah?
Kegljanje »Na čiščenje« s slepo osebo? Kaj pa z igralcem na vozičku?
Ali bi lahko vrgel prosti met sedeč na stolu?

Na vsa ta, in še več vprašanj, si boste lahko odgovorili po druženju z nami. Predstavljenih bo namreč veliko disciplin, in če jih naštejemo le nekaj; atletika, tenis na vozičkih, kegljanje, šah slepih, showdown, golbal, sedeča odbojka, košarka na vozičkih, košarka gluhih, streljanje in namizni tenis. Poleg pa bodo svoje spretnosti prikazali tudi športniki, ki se udeležujejo Specialnih olimpijad.

Želimo si, da bi lahko šport invalidov postal bolj razpoznaven, in da bi ponudil priložnost za udejstvovanje tudi otrokom invalidom. Zato upamo, da bodo med obiskovalci prireditve tudi družine, ki imajo otroka ali mladostnika invalida, in da bodo videle, da obstaja šport za vsakogar.

Zatorej vabljeni, da svojo radovednost, pripravljenost sodelovati ali zgolj prosti čas izkoristite tudi tega dne.

Preživite ga z nami!