Športna unija Slovenije je na svečani obeležitvi 15. obletnice na skupščine zveze 28.3.2008 podelila družbi BTC d.d. Znak Športne unije Slovenije. Znak je družba BTC prjela za športne zasluge& kot organizacija, ki& se je& posebno in vidno izkazala& ter prispevala k razvoju športa za vse in je& uspešno in neposredno izvajala naloge& v dobrobit športa.

Znak je prejela predstavnica BTC-ja, ga. Maja Oven. Priznanje je podelil predsednik zveze g. Miro Ukmar z utemeljitvijo, da se družba BTC d.d. usmerja tudi na področje celovite podpore športnega življenjskega sloga tako s svojimi lastnimi projekti kot tudi s podpiranjem športnih organizacij med katerimi je že nekaj let tudi Športna unija Slovenije.

Družba BTC sodeluje v projektu »Veter v laseh – s športom proti drogi« ne zgolj kot klasični sponzor, ampak kot partner. S tem izraža, da je družbeno odgovorna organizacija, ki s podpiranjem Športne unije Slovenije spodbuja tudi promocijo športnih programov, namenjenih aktivnemu preživljanju prostega časa mladostnikov.