Družba BTC d.d. danes že stopa v korak z okoljsko najbolj ozaveščenimi podjetji v Sloveniji, ker pa želimo vplivati na širše okolje, smo zasnovali dolgoročni projekt Zeleno je moje mesto, s katerim želimo skupaj z obiskovalci, poslovnimi partnerji in zaposlenimi ustvariti čisto, zeleno in prijetno oazo na robu mesta. Obiskovalcem želimo zagotoviti dobro počutje in uživanje v novih, zelenih ambientih.

V mesecu maju bo v BTC CITYju izvedena druga od akcij v okviru projekta Zeleno je moje mesto.
BTC je projekt zasnoval z dolgoročnim ciljem oblikovanja in postopnega ozelenjevanja prijetnih, atraktivnih in funkcionalnih zelenih površin na območju BTCja.

Obiskovalcem BTC Cityja se bo na ogled postavil nov ambient pri Aleji mladih 15. maja 2008 in bo obarvan s cvetjem in rastlinjem v roza, modrih in vijoličnih barvah.
V skrbi za okolje smo v ta namen izbrali rastline, ki so okolju prijazne in ne zahtevajo veliko zalivanja, hkrati pa privabljajo čebele in metulje.

Roza barva simbolizira ljubezen, toplino in nežnost in se dopolnjuje z lokacijo na Aleji mladih, na kateri potekajo skozi vse leto različne športne aktivnosti, kot so odbojka na mivki, nogomet na mivki, hokej na ledu, drsanje itd.
Modra barva simbolizira mir in harmonijo in deluje sproščujoče. Opazovanje modre barve človek pomirja, omogoča sanjavost in koncentracijo.
Vijolična barva pa je barva domišljije, izraža ekstravagantnost in pričara razkošje in skrivnostno vzdušje.
Ozelenitev lokacije na Aleji mladih& simbolizira& barve ljubezni, miru in domišljije.

Vse te občutke želimo vnesti v okolje na območju BTC CITyja in s tem obiskovalcem pričarati trenutek dobrega počutja in sprostitve.