Olimpijske igre so največji športni dogodek na svetu, za katerega lahko rečemo, da vzbuja pozornost prav na vseh koncih našega planeta in je dogodek, ki vzbuja prav posebne emocije. Letošnje olimpijske igre bodo potekale v daljnem Pekingu, kar za večino športnih navdušencev predstavlja dovolj veliko oviro, da si iger ne morejo ogledati v živo. Na Olimpijskem komiteju Slovenije smo se odločili, da pričaramo olimpijsko vzdušje tudi v Sloveniji, zato bomo skupaj s pokrovitelji med 8. in 24. avgustom ustvarili Slovensko olimpijsko mesto na Aleji mladih v BTC City Ljubljana.

Slovensko olimpijsko mesto bo sedemnajst dni od 9. ure zjutraj do večernih ur uradno olimpijsko središče slovenske olimpijske reprezentance, kjer boste lahko vsi olimpijski navdušenci spremljali igre v Pekingu v družbi preostalih navijačev in jih doživeli na nekoliko drugačen način.

Poleg neposrednih prenosov in posnetkov s tekmovanj, bomo v mestu zagotovili sproščene pogovore z bivšimi olimpijci, ostalimi znanimi športniki, športnimi funkcionarji in strokovnjaki ter poskušali postreči z najrazličnejšimi zanimivimi informacijami. Dotaknili se bomo tudi napovedi in analizirali že opravljene tekmovalne nastope v Pekingu. Osrednje slovensko stičišče pa bo tudi v Pekingu. Tam bo med igrami zaživela Slovenska hiša, od koder bomo zagotovili ekskluzivne prispevke in tako zaokrožili celotno dogajanje v Pekingu.

Celodnevni program bo vključeval tudi predstavitve različnih športnih disciplin, športnih naprav in pripomočkov za vadbo, ponudili pa vam bomo možnost njihove uporabe oziroma možnost se v dvobojih spopasti z vrhunskimi slovenskimi športniki. Dogajanje bo tematsko povezano s športi, v določenem dnevu najbolj zanimivimi za slovensko javnost, in temu primerno priredili zabavni program. Za dinamičnost bomo poskrbeli še z različnimi tekmovanji in nagradnimi igrami, za otroke organizirali posebne delavnice ter postregli z marsikaterimi drugimi zanimivostmi.

Kot smo že omenili, bo Slovensko olimpijsko mesto osrednje olimpijsko središče, zato ga bodo takoj po prihodu z olimpijskih iger v Pekingu obiskali tudi športniki, vključno z dobitniki kolajn, in z vsemi nami delili najbolj sveže občutke in izkušnje, pridobljene na olimpijskih igrah, ter upamo, da tudi veliko veselja.

Poseben in bolj atraktiven program bo ob otvoritvi olimpijskih iger, v petek, 8. avgusta 2008, ter njihovem zaključku v nedeljo, 24. avgusta 2008. Podobno velja tudi za konec tedna, petek in soboto, ko bomo že tako pester program podkrepili še z nastopi glasbenikov.

Slovensko olimpijsko mesto bo središče, kjer si bomo skupaj ogledali nastope naših olimpijcev, skupaj ustvarili pravo olimpijsko navijaško vzdušje, držali pesti za vse nastopajoče in jih ob prihodu iz Pekinga skupaj pozdravili ter prisluhnili njihovim doživetjem.

Vse dodatne informacije in dnevni program bo dostopen na spletni strani www.sportvmestu.si in na www.olympic.si.

Prisrčno vabljeni v Slovensko olimpijsko mesto v BTC City Ljubljana!