Družba BTC bo v sredo, 16.03.2011 uradno odprla sončno elektrarno, ki stoji na dveh strehah Logističnega centra BTC na skupni površini 13.000 kvadratnih metrov, njena moč pa znaša 900 kilovatov.

V januarju in februarju je sončna elektrarna na Logističnem centru BTC že proizvedla prve količine energije in jih oddala v Borzenovo skupino. Gre za eno največjih sončnih elektrarn v Sloveniji.

Gradnja sončne elektrarne je nadaljevanje uresničevanja ciljev, ki smo si jih v družbi BTC zastavili na področju trajnostnega razvoja. Vsaka ura električne energije, proizvedena v sončni elektrarni, pomeni zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida in drugih škodljivih snovi v ozračje za 0,7 kilograma.

Načelo trajnostnega razvoja je upoštevano tudi pri gradnji nove stolpnice – Kristalne palače, v okviru katere prav tako nastaja sončna elektrarna.

Družbena odgovornost je besedna zveza, ki je postala zaveza, trajnostni razvoj pa koncept, ki ga živimo.

Ekoindeks: Jedro trajnostnega razvoja družbe BTC

Ekoindeks predstavlja nov poslovni model, ki omogoča spremljanje neposrednih učinkov delovanja družbe BTC na okoljskem področju skozi merljive in številčno izražene kazalnike.

>> Več o Ekoindeksu