Aktualna predstava o mladostnih sanjah in zakulisju ustvarjanja zvezd z Ajdo Smrekar, Tino Gunzek, Ulo Furlan in Ladom Bizovičarjem bo premierno uprizorjena v četrtek, 12. januarja ob 19. uri& v SiTi Teatru BTC.

Odspejsani (v izvirniku Creeps, 2003) priznanega nemškega avtorja Lutza Hübnerja je nova predstava SiTi Teatra BTC o generaciji, ki jo mediji že od malih nog zasipajo z bitkami talentov in resničnostnimi šovi, ti pa mladim narekujejo nove vrednote in v njih vzbujajo hrepenenje po slavi. Lili (Ajda Smrekar), Manja (Tina Gunzek) in Jasmina (Ula Furlan) se znajdejo na avdiciji za voditeljico nove televizijske oddaje o glasbi, modi in trendih. Ambicija, konkurenca in želja po blišču in denarju jih pahnejo v konfliktne odnose, njihov neposreden ter pretresljiv mladostniški dialog pa postane odličen material, ki ga brezbrižno izkoristijo ustvarjalci televizijskega šova z zvezdniškim voditeljem Benom (Lado Bizovičar) na čelu. Aktualna zgodba o mladostnih sanjah in zakulisju ustvarjanja zvezd, polna adrenalina in čustev, mladim razkriva krute plati šovbiznisa, odraslim pa pomaga razumeti, zakaj ima za današnje najstnike medijska slava tako privlačno moč.

avtor: Lutz Hübner
priredba: Lija Pogačnik
režija: Uroš Fürst
scena: Greta Godnič
kostumi: Bistra Borak
video: Multipraktik
audio: Dejan Batoćanin
luč: David Andrej Francky
produkcija: Kreker in SiTi Teater BTC

Akreditacije

Novinarji, uredniki, fotografi in snemalci s področja kulture lahko za predstavo Odspejsani zaprosite za akreditacijo. Prosimo, da vloge za akreditacijo oddate preko elektronskega naslova info@sititeater.si, in sicer najpozneje do torka, 10. januarja do 17h.

cene vstopnic: 15 eur
popust za najstnike: 50%

prodaja: Info točka v Dvorani A (BTC City Ljubljana), blagajna Križanke, Petrol in ostala prodajna mesta Eventim
spletna prodaja: www.eventim.si
telefonska prodaja: 01 420 5000

informacije: www.sititeater.si, 070 940 940