Pred nami je že 31. Maraton Franja BTC CITY Museeuw Classic. V treh desetletjih je trase tega največjega športnorekreativnega dogodka v Sloveniji prevozilo že prek 63000 kolesarjev, med katerimi so bili tako najmlajši udeleženci kot rekreativni in profesionalni kolesarji. V družbi BTC smo ponosni, da smo del te tradicionalne prireditve, ki jo je v minulem letu kot odlično prepoznala tudi Mednarodna kolesarska zveza, ki je Maraton Franja BTC CITY – Museeuw Classic uvrstila v prestižno skupino maratonov UCI World Cycling Tour, šteje pa tudi za Alpe Adria Tour 2012 in Pokal Schneekoppe.

Maraton Franja BTC CITY je praznik kolesarstva. Na njem se vsako leto srečamo vsi, ki skozi življenje radi vozimo v visoki prestavi – seveda na kolesu. In vedno več nas je, ki prisegamo na to, da je kolesarjenje zdravo in hkrati zabavno. Prepričan sem, da bomo tudi letos po zaslugi odlične organizacije na trasah, ne glede na to, za katero preizkušnjo se bo kdo odločil, uživali, po uspešno opravljeni vožnji pa si v cilju izmenjali vtise, poklepetali o treningu, obujali spomine ter se srečali s prijatelji in znanci.

Letošnja prireditev Maraton Franjc BTC CITY bo prvič potekala kar tri dni, najpomembnejša novost, ki se je izredno veselimo, pa bo petkova vožnja na kronometer (18 km), ki bo tudi dodobra popestrila dogajanje v BTC CITYju.

Sicer pa je Maraton Franja BTC CITY prireditev, ki je primerna za vse, tako za tiste, ki ste ravnokar kupili kolo, kot tiste, ki vam kolesarjenje predstavlja način življenja. Izberite traso, ki je primerna vaši telesni pripravljenosti, in se nam pridružite: Maraton Franja BTC City (156km), Mali maraton Franja (97 km), Poletov družinsko-šolski maraton (25 km) in BTC City preizkušnje za otroke (1500 m) ter tekma s poganjalčki za naše najmlajše nadobudne že čakajo na kolesarke in kolesarje.

Prepričan sem, da bomo Slovenci tudi na letošnji prireditvi dokazali, da smo narod kolesarjev. Ni pomembno, s kakšnim namenom pridete: ne glede na to, ali želite le uživati na progi ali preizkusiti svoje sposobnosti ali pa, če ciljate na zmago – na Maratonu Franja BTC CITY ste dobrodošli prav vsi.

Z nami bosta tudi legendi kolesarstva, flandrijski lev Johann Museeuw in Italijan Gilberto Simoni, ki bosta kot vzornika mnogim kolesarjem prav gotovo začinila maraton.

Veselim se odličnega kolesarskega dogodka.

Jože Mermal, predsednik Uprave BTC d.d.

&