Smučarska zveza Slovenije je na svoji redni letni skupščini, ki je potekala v torek, 3. julija, Jožetu Mermalu, predsedniku uprave družbe BTC, podelila posebno priznanje za razvoj smučarskih skokov v Sloveniji in na Ljubnem ob Savinji.

11. in 12. februarja letos sta namreč na Ljubnem ob Savinji potekali tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske, s čimer se je Ljubno ob Savinji postavilo ob bok najpomembnejšim organizatorjem smučarskih skokov na svetu. V družbi BTC smo izvedbo tekem sponzorsko, organizacijsko in marketinško pomembno podprli, saj želimo tudi na ta način prispevati k razvoju tega športa v Sloveniji. Na Ljubnem ob Savinji smo bili priča pravemu športnemu prazniku, postavili pa smo tudi nov mejnik na tekmah svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Namreč, še nikdar v zgodovini si ni tekem svetovnega pokala ogledalo toliko gledalcev – v dveh dneh je za najboljše skakalke na svetu prišlo navijati prek 6.000 gledalcev, ki so navdušeno pozdravljali prav vsak skok.

Po zaključku izjemne sezone je Smučarska zveza Slovenije na skupščini podelila tudi najprestižnejša priznanja, kip Bloškega smučarja, za izjemne športne dosežke v minuli sezoni, ki so jih prejeli Tina Maze, Filip Flisar, Robert Kranjec, Jakov Fak ter slovenski ekipi v smučarskih skokih in biatlonu. Kip Bloškega smučarja za življenjsko delo v smučarskem športu sta prejela Marjan Fortin in Vinko Poklukar ter posthumno Beno Hvala.