Vodstvo družbe se je v letošnjem letu odločilo za nov korak v smeri trajnostnega razvoja družbe – za izvedbo strateškega projekta Misija: Zeleno.

Vsi, ki soustvarjamo BTC in z njim živimo, dobro vemo, da je že doslej razvoj družbe temeljil na družbeni odgovornosti, kamor sodijo tudi vse t.i. zelene oz. eko aktivnosti. Zato smo pred leti razvili edinstven poslovni model Eko indeks, s katerim vrednotimo vplive našega delovanja na okolje, zanj pa smo prejeli tudi priznanje za najbolj inovativni poslovni model.

Vodstvo družbe se je v letošnjem letu odločilo za nov korak v tej smeri – za izvedbo strateškega projekta Misija: Zeleno. Z njim BTC City kot največje slovensko poslovno, nakupovalno, rekreativno – zabaviščno in kulturno središče, ki je prepoznano tudi v širšem evropskem prostoru, postaja pomembno gonilo zelene preobrazbe družbe. Načrti so ambiciozni, a realni – s svojimi aktivnostmi bomo postopno spodbujali trajnostno ravnanje svojih poslovnih partnerjev in obiskovalcev.

Skupaj z marketinško agencijo, specializirano za trajnostni razvoj, Fit media d.o.o., smo razvilicelostno zgodbo, s katero bomo predstavljali lastne trajnostne premike in, kar je še pomembneje, vanje vključevali širšo družbo. Povzeli smo jo z dvema besedama: misija in zeleno. Misija vključuje akcijo, drznost, pogum, vztrajnost in sodelovanje. Zelena barva simbolizira upanje in rast, povezujemo pa jo tudi z regeneracijo in s prihodnostjo, torej z vsem, kar je prijazno naravi oz. okolju.

Cilj misije je ZELENO na vseh segmentih. Zgodba Misija: Zeleno je dovolj odprta, da lahko vanjo dolgoročno vpenjamo posamezne etapne cilje in podvige, hkrati pa vedno znova vključujemo partnerje na vseh ravneh. Misija: Zeleno pomeni nenehno aktivno pomikanje proti cilju. S projektom Misija: Zeleno začenjamo v BTC City v Ljubljani.

Misija vključuje investicijske premike, ki so potrebni za bolj zeleno življenje v BTC City, promoviranje zelenih izdelkov in storitev, spodbujanje zelene potrošnje ter ozaveščanje javnosti glede zelenih vrednot in dejanj.

Pomemben del zgodbe so t.i. zeleni agenti, ki vsak na svojem področju pripevajo k uresničevanju skupne misije. Zeleni agent je lahko prav vsak, ki je pripravljen delati v dobro prijaznega okolja in zelenega razvoja. To smo zaposleni, poslovni partnerji, kupci in vsi tisti, ki ravnamo zeleno in ki s svojimi dejanji motiviramo druge. Zeleni agenti so rastline plezalke (bršljan), saj čistijo zrak, okolje pa prijetno zelenijo, zeleni agenti so drevesa, ki predelujejo izpuste CO2 in ustvarjajo naravnejše okolje, pa tudi živali.

Gonilna sila misije je seveda BTC. Vodili in usmerjali bomo z lastnim zgledom, prva dejanja pa so že vidna. Tako ste verjetno opazili zasaditve zelenih rastlin ob zahodni in vzhodni strani dvorane A. Odločili smo se za prezimno, vedno zeleno rastlino bršljan, ki ima to sposobnost, da vsrkava precejšnjo količino CO2 in tako prečiščuje zrak. Pozornost privabljajo številna plakatna mesta s sporočili, ki spodbujajo k zelenemu ravnanju. Z namenom spodbujanja hoje po našem mestu smo začrtali prvi del zelene pešpoti, ki jo bomo v prihodnje še razširili. Obiskovalce spodbujamo k uporabi parkirne hiše in vožnji z brezplačnim City busom. Številni zabojniki za odpadke komunicirajo našo zavezo k njihovemu ločevanju, saj so hkrati pomembna surovina.

S projektom Misija: Zeleno želimo k sodelovanju privabiti čimveč zelenih agentov.

Vabimo vas, da raziščete prve podvige zelene misije in da tudi sami postanete dejavni zeleni agent. Dober zgled veliko šteje! Ob tem pa bomo zelo veseli vaših pobud, kako lahko med zelene agente privabimo čim več poslovnih partnerjev, kupcev in ostalih.

To je naša skupna misija!

>> Več eko vsebin