Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije je osrednjo prireditev ob Svetovnem dnevu srca pripravilo v BTC-ju, na Trgu mladih. In res je bilo med številnimi obiskovalkami in obiskovalci videti bistveno več mladih obrazov kot prejšnja leta na Prešernovem trgu.

Osrednja prireditev je bila priložnost, da pokažemo nekaj novosti. Ob že tradicionalnih preventivnih meritvah, smo ponudili tudi meritve, ki pokažejo stanje naših arterij in ven na nogah, tudi pred šotorom za snemanje EKG-ja se je vila vrsta čakajočih. Vsi so bili dobre volje. Za popestritev dogajanj je bil za nasvete z nami tudi priznani nevrolog iz Maribora asistent Jožef Magdič, dr.med. Obiskovalcem so se predstavili še drugi nosilci novosti . Veseli smo bili številnih podpisov svetovne peticije za preprečevanje možganskih kapi, ki so posledica atrijske fibrilacije. Skupaj zmoremo več.

Vse tiste, ki bi želeli izvedeti za svoje dejavnike tveganja in ogroženost za nastanek srčno-žilne bolezni vabimo, da pridejo na meritve (krvni tlak in holesterol, sladkor, trigliceridi, LDL, HDL v krvi ter gleženjski indeks, venska pletizmografija, EKG, …) in na posvet z zdravnikom, vabimo v Posvetovalnico Za srce v Ljubljani, Cigaletova 9 (Telefon: 01/234 75 55). www.zasrce.si