Otvoritev pestrega prazničnega dogajanja v znamenju podpore ženskim smučarskim skokom

V soboto, 1. decembra 2012, se bo ob Kristalni palači nekaj pred 17. uro začela svečana otvoritev sklopa prireditev »Ljubno v Ljubljani«. BTC City bodo osvetlile praznične lučke, med katerimi bo zažarela tudi simbolična skakalnica. Ta se po dimenzijah kosa s skakalnico v Ljubnem ob Savinji, kjer bosta februarja 2013 potekali tekmi FIS Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Z brezplačnim koncertom skupine Tabu in bogatim spremljevalnim programom bo v soboto zaživelo tudi pestro decembrsko dogajanje v »snežni areni« ob izteku 110-metrske skakalnice. Slednjo BTC postavlja v znak podpore »vražjim dekletom« iz slovenske ženske smučarske reprezentance.

Letošnjo otvoritev prazničnega decembra v BTC City Ljubljana& bo 1. decembra zaznamoval prvi v seriji dogodkov v podporo Ljubnemu, ljubenski skakalnici in slovenski ženski reprezentanci v smučarskih skokih. Ob tej priložnosti bodo g. Jože Mermal, predsednik uprave BTC, g. Franjo Naraločnik, župan Ljubnega in g. Zoran Janković, župan Ljubljane, prižgali luči veselega decembra. Na odru se jim bodo pridružile tudi skakalke ženske smučarske reprezentance, po slovesnem odprtju »Ljubnega v Ljubljani«, pa bo za zabavo bo poskrbel veliki koncert skupine Tabu.

Doskočišče skakalnice, ki bo s svojo markantno podobo »vražje Slovenke« spodbujala, da bodo letos letele še dlje, bo obiskovalcem nakupovalnega središča BTC City v decembru postreglo z zanimivim programom. Ob Kristalni palači bodo do konca leta 2012 v poznih popoldanskih urah, od 18. do 20. ure, obiskovalce razveseljevale številne brezplačne aktivnosti:

  • v sklopu adrenalinskih sred se bodo najbolj pogumni lahko preizkusili v zabavnih športnih preizkušnjah;
  • ob poskočnih petkih bodo na brezplačnih koncertih priljubljenih slovenskih skupin na svoj račun prišli vsi glasbeni navdušenci;
  • ob družinsko obarvanih nedeljah pa se bodo najmlajši in vsi mladi po srcu lahko potopili v pravljične predstave.

Za zabavo bo v »snežni areni« ob izteku skakalnice vsak dan v decembru, od 10. do 20. ure, poskrbljeno z brezplačnim dričanjem s tubami na umetni masi, številne stojnice bodo do 22. ure poskrbele za zimsko okrepčilo, praznični čas pa bodo tradicionalno zaznamovali tudi prihodi Miklavža, Božička in Dedka Mraza.