Družba BTC se je s projektom »BTC City in smučarski skoki za ženske« uvrstila med finaliste za Evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji.

Nagrada je projekt, ki na evropskem nivoju poteka pod okriljem CSR Europe (vodilna evropska poslovna mreža za družbeno odgovornost podjetij) ter Business in Community (BITC), koordinatorja projekta v Sloveniji pa sta Mreža za družbeno odgovornost Slovenije in Ekvilib Inštitut v sodelovanju s partnerskimi organizacijami. Pokrovitelj slovenske nagrade je Janez Potočnik, evropski komisar za okolje, saj projekt sofinancira Evropska komisija, namenjen pa je širjenju in večji prepoznavnosti najboljših praks na področju družbene odgovornosti v Evropi.

Podjetja tekmujejo v treh kategorijah (veliko, srednje in malo podjetje), v finale pa se je v vsaki kategoriji uvrstilo pet podjetij. Razglasitev slovenskih zmagovalcev bo v četrtek, 18. aprila, na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Zmagovalec Evropske nagrade družbeno odgovornih praks v Sloveniji bo hkrati prejemnik evropske nagrade in se bo udeležil slavnostne podelitve, ki bo 25. junija potekala v Bruslju.