Interaktivna mednarodna razstava o življenju malega človeka v nekdanji Jugoslaviji z naslovom Naj živi življenje – Živeo život se iz Centra Stožic – tja je prišla iz Beograda, kjer si jo je ogledalo več kot 50.000 obiskovalcev – se je preselila še v BTC City – na jug Dvorane A.

Na razstavi, razdeljeni v več vsebinskih in tematskih sklopov, si boste lahko ogledali predmete iz vsakdanjika povprečnega Jugoslovana med letoma 1950 in 1990, prav tako pa boste spoznali način življenja v nekdanji Jugoslaviji – modo, kulinariko, šport, film in znanost. Osrednja osebnost razstave bo obiskovalec. Za razliko od običajnih razstav, na katerih je obiskovalec samo pasivni opazovalec, razstava Naj živi življenje – Živeo život omogoča aktiven odnos s predpostavko, da obiskovalec postane njen sestavni del; obiskovalec bo lahko vstopil v dnevno sobo nekdanjega Jugoslovana, sedel v tipično jugoslovansko šolsko učilnico, si ogledal znane jugoslovanske TV-oddaje in filme in celo spoznal vonj najbolj priljubljene kolonjske vode za moške iz sedemdesetih let, Pino Silvestre.

Razstava je namenjena vsem. Mladi bodo imeli priložnost, da izkusijo življenje starejše generacije, tisti, ki so v tem času živeli, se bodo po razstavi sprehodili z nostalgijo, vsi pa se bodo seznanili z najzanimivejšim delom naše polpretekle zgodovine.

Interaktivna mednarodna razstava bo na ogled do konca januarja 2014.

Vabljeni!