Marko Baloh, eden najboljših ultra-kolesarjev na svetu, v sodelovanju s Športnim centrom Millenium tudi v letu 2014 nadaljuje tradicijo in vabi na zimsko 24- urno dobrodelno kolesarjenje. Letošnje bo že 9. po vrsti. Rekreativni in profesionalni kolesarji, z Balohom na čelu, boste pedala začeli poganjati v petek, 31. januarja 2014 ob 19. uri ter končali 24 ur kasneje, v soboto, 1. februarja 2014 ob 19. uri.

 

“Ker šteje namen, se mi lahko na desetih kolesih in petih tekaških stezah v ŠC Millenium pridruži vsak. Čas kolesarjenja ali teka ni pomemben. S svojo prisotnostjo in donacijo izkažete svojo podporo,” je pred letošnjo dobrodelno akcijo povedal Marko Baloh.

9. dobrodelno kolesarjenje bo potekalo pod sloganom Kolesarjenje je zdravo, naj bo tudi varno s ciljem izboljšati varnost kolesarjev v cestnem prometu. Baloh se je zato povezal z zavodom Varna pot. Skupaj z njimi bodo zbrana sredstva na dobrodelnem kolesarjenju namenjena nakupu svetlobnih teles Wheel Bee. Slednja opozarjajo na pomen boljše vidnosti kolesarjev v cestnem prometu. Svetlobne lučke se bodo poklonile otrokom na otroškem maratonu Maratona Franja, saj je prav, da se z ozaveščanjem kolesarjev in udeležencev v prometu začne pri najmlajši in najranljivejši skupini, torej otrocih.

Marko Baloh je sicer zmagovalec mnogih kolesarskih dirk, 7-kratni udeleženec kolesarske Dirke preko Amerike, večkratni svetovni rekorder na 100 milj, najboljši kolesar v 24-urni vožnji z najboljšim absolutnim dosežkom v zgodovini ultra-kolesarstva, svetovni rekorder v prevoženih 1000 km. Baloh je s temi in številnimi drugimi rezultati eden najboljših ultra-kolesarjev na svetu.

Rezervirajte si prosto mesto že danes

Termin: Petek, 31. januar 2014, od 19. ure – sobota, 1. februar 2014, do 19. ure

Prijave:

Podatke, kdaj se nam boste pridružili na kolesu oziroma tekaški stezi, nam posredujte na

Se vidimo na 9. dobrodelnem kolesarjenju v ŠC Millenium!