Premierni dogodek Alive Step Up – tek po stopnicah na našo najvišjo stavbo je presegel vsa pričakovanja ter požel odličen odziv javnosti in medijev.

Kristalna palača v BTC Cityju v Ljubljani je v nedeljo, 23.11.2014 gostila prvi tek po stopnicah na najvišjo stavbo v Sloveniji. V tujini že dobro utečena športna disciplina – znamenita sta recimo teka na newyorški Empire State Building in Petronasovo stavbo v Kuala Lumpurju – je dobila domovinsko pravico tudi pri nas. Za to sta najbolj zaslužna Živa Cesar in Boštjan Gams, ki sta s športnim društvom Alive dogodek pripravljala celo leto, na koncu pa k udeležbi pritegnila 350 tekačev in s sodelavci izpeljala ‘pilotni’ projekt, ki ima vse možnosti, da v nekaj letih zraste v veliko mednarodno zgodbo.

Športni dan v BTC Cityju so odprli tekači v disciplini Step Up, ki so morali premagati 89 višinskih metrov, 20 nadstropij oziroma 459 stopnic. Najhitreje sta nalogo opravila Jasmina Klančnik in Matic Dovžan. V kraljevski disciplini Ekstremni Step Up (trije teki na vrh) sta slavila prekaljena Karmen Klančnik in Matjaž Mikloša, ki sta tako postala kralj in kraljica premiernega teka Alive Step Up. Matjaž Mikloša se je ob tem izkazal tudi kot zelo srčen človek, saj je nagrado, Phillipsov hišni kino podaril za dobrodelno dražbo za tetraplegika Luko Plavčaka. V tej so z licitacijo predmetov slovenske ženske smučarske reprezentance in skupine Siddharta že zbrali 400 evrov.

Štafetni teki so se odvili v treh kategorijah. Med civilisti je slavila ekipa Odpisani, za zadnje mesto pa sta se spopadli ekipi jutranjega in dnevnega programa Radia Antena. Poraz jutranjikov je bil pričakovan, saj je boj potekal v popoldanskem času. Zanimiva sta bili tudi tekmi gasilcev, ki se tekli v polni ‘bojni’ opremi, v še težji preizkušnji pa tudi z uporabo dihalnega aparata. Slavili sta ekipi PGD Podbrezje in PGD Spodnje Pirniče – Vikrče – Zavrh. Prvi trije tekmovalci v vseh kategorijah so prejeli odličja in praktične nagrade, zmagovalci pa še unikatne pokale oblikovalke Maje Zaplotnik.

Dogajanje sta povezovala Andrej Težak – Tešky in David Urankar, za zabavo so poskrbeli urbani športniki in plesalci Urban Roof ter DJ Teo, uradni časomerilec je bil Timing Ljubljana, dogodek pa ste lahko v neposrednem prenosi spremljali preko portala vzivo.si. Kot sponzor se je dogodku pridružil Dulcis Gourmet, ki je vsakemu tekmovalcu podaril sladki francoski poljub, številni podporniki pa so prispevali bogate nagrade za tekmovalce in navijače.

>>Uradna stran dogodka