Prvi interaktivni tematski park v Sloveniji Minicity Ljubljana je z nocojšnjo slavnostno otvoritvijo tudi uradno odprl svoja vrata. V njem otroci stopijo v čevlje odraslih in skozi igro na zabaven način spoznavajo različne poklice in se učijo o svetu, ki jih obkroža. Kreativno otroško mesto Minicity Ljubljana je slovesno odprla njegova županja Živa skupaj z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in Jožetom Mermalom, predsednikom uprave BTC, kjer Minicity tudi domuje.

Da je kreativno otroško mesto Minicity Ljubljana velika pridobitev za Ljubljano, je poudaril župan Zoran Janković: »Vesel sem, da je Ljubljana dobila prostor, kjer otroci skozi raznovrstne dejavnosti spoznavajo različne življenjske situacije in pridobivajo znanja, ki jim bodo pomagala pri odraščanju v odgovorne posameznike. Ljubljana je ponosna nosilka naziva Zelena prestolnica Evrope 2016 in prva evropska prestolnica, vključena v Zero Waste mrežo. Trajnosti razvoj našega mesta, h kateremu smo trdno zavezani, temelji na odgovornem odnosu do okolja od najmlajših let naprej, zato sem izjemno ponosen, da v Minicityju sodelujejo tudi naša javna podjetja Snaga, Vodovod – Kanalizacija in Ljubljanski potniški promet ter  Javni zavod Živalski vrt Ljubljana, ki bodo otroke spodbujali k zmanjševanju nastajanja odpadkov, varčni rabi pitne vode, jih seznanjali s prednostmi uporabe okolju prijaznega mestnega potniškega prometa in jih učili skrbnega ravnanja z živalmi. Dobrodošli v Minicityju in vabljeni k spoznavanju kakovostnih javnih storitev v Mestni občini Ljubljana!«

BTC je s kreativnim otroškim mestom Minicity pridobil partnerja z inovativno ponudbo aktivnosti za prosti čas otrok, ne samo v slovenskem, temveč tudi v svetovnem merilu, pravi predsednik uprave BTC Jože Mermal: »V Minicity Ljubljana vidimo dolgoročnega partnerja, s katerim želimo v okviru svojih zmožnosti sodelovati pri razvoju prvega slovenskega centra na področju starševstva, v katerem bodo na voljo prav vse vsebine in storitve, ki jih starši potrebujejo od trenutka, ko se odločijo za starševstvo, pa vse do reševanja zahtevnejših izzivov, s katerimi se srečujejo pri starejših otrocih.«

Županja mesta Minicity Živa pa je otrokom – meščanom kreativnega otroškega mesta obljubila, da se bodo skupaj zabavali in se veliko novega naučili, »staršem pa pokazali, kaj vse otroci zmoremo in znamo!« Pri igri, ki je sledila nocojšnjemu slavnostnemu odprtju mesta, so se ji pridružili tudi otroci številnih znanih podjetnikov.

Otvoritve kreativnega otroškega mesta Minicity Ljubljana so se udeležili tudi vodilni predstavniki 31 slovenskih in tujih podjetij ter javnih ustanov, ki soustvarjajo otroško mesto. Ekipa kreativnega otroškega mesta Minicity pa je program popestrila tudi s plesno-pevskimi presenečenji tako za odrasle kot za otroke.

Minicity Ljubljana je odprt vsak dan v tednu, več informacij pa najdete na Facebook strani Minicity Ljubljana in na spletni strani minicity.si.