Kraj Ljubno ob Savinji je od nekdaj povezan z ljubeznijo. Ljubezen se ne skriva le v imenu kraja, pač pa predvsem v ljudeh, ki že četrto leto s fanatično pripadnostjo organizirajo najimenitnejšo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Tudi prihodnje leto bo tako. In prepričani smo, da se boste, če se še niste, zaljubili v smučarske skoke za ženske, ko si boste ogledali nepozaben dogodek, rezultat močne podpore lokalne skupnosti in družbe BTC.

Ljubno, zgodba o povezanih Ljudeh

Ljubno ima dolgo tradicijo smučarskih skokov, saj je tu mogoče najti le malo starejših ljudi, ki še nikoli niso poskusili s skakanjem. V kraju lahko srečamo 2.800 prebivalcev, ki živijo v dolini med privlačno Savinjo in okoliškimi hribi. Idej za rekreacijo zato ne zmanjka ne pozimi, ne poleti.

V preteklosti pa so bile ideje za ustvarjanje športnih objektov še večje in s pomočjo prostovoljskega duha tudi lažje uresničljive. Leta 1953 so s pomočjo Stanka Bloudka zgradili 60-metrsko skakalnico, katera je gostila prvo večje tekmovanje. V naslednjih letih so ji dodali še 20 in 40 metrski skakalnici. Ustvarjali so s trmo, pogumom in vznesenostjo, ki so jih popeljali do prvih uspehov tudi v tekmovalnem smislu. Na skakalnicah pa se ni samo skakalo, temveč si je bilo potrebno vzeti čas tudi za njihovo vzdrževanje, zato so hkrati ponujale tudi prostor za druženje in klepetanje ter predstavljale pomemben sociološki gradnik tega gostoljubnega kraja.

Družba BTC je podpornik ljubenskega skakanja že polnih 20 let.

Ob prihajajoči »valentinovi« tekmi želi tako Ljubnemu, skakalkam, organizatorjem in navijačem na krilih ljubezni uspešno izveden svetovni pokal, kajti ljubezen bo ta dan zagotovo v zraku.

>>spletna stran

>>Facebook stran