V sodelovanju z Gorazdom Penkom, športnim direktorjem ekipe BTC City Ljubljana, bo udeležencem vodilnega tovrstnega dogodka v regiji pojasnil, kako družba BTC v sodelovanju s partnerji z vlaganji v žensko kolesarstvo in ženske smučarske skoke postavlja obe športni disciplini ob bok njunim moškim različicam ter krepi zanimanje zanju tako na profesionalni kot rekreativni ravni.

Diskusija na temo »BTC na misiji – spreminjanje navad skozi žensko kolesarstvo in smučarske skoke.« bo potekala drugi konferenčni dan med 12.05 in 12.45 uro. Jože Mermal, predsednik družbe BTC, in Gorazd Penko, športni direktor ekipe BTC City Ljubljana, bosta pojasnila, kako si žensko kolesarstvo utrjuje ugledno pozicijo med slovenskimi športi, in kako razvoj te discipline prispeva k prepoznavnosti Slovenije v svetovnem merilu in krepitvi slovenske kolesarske zavesti.

Družba BTC že več kot dve desetletji podpira tudi slovenske smučarske skoke, vseh od leta 2012 pa je tudi generalni pokrovitelj tekme svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih na Ljubnem pri Savinji. Na konferenci SPORTO bo zato tekla beseda tudi o sponzorski, marketinški in organizacijski podpori tega dogodka, ter o tem, kako družba BTC pomaga orati ledino ženskih smučarskih skokov in jih postaviti med olimpijske športe v Sloveniji.