Dne 20.04. so v Hotelu Špik v Kranjski Gori podelili nazive “Naj” smučiščem ter snežnim parkom in priznanja družini prijaznim smučiščem, že drugo leto zapored pa so razglasili najbolj priljubljeno tuje smučišče po izboru slovenskih smučarjev. Prva mesta so tokrat osvojila smučišča Vogel, Golte in RTC Trije kralji, med domačimi smučišči, ter avstrijsko smučišče Mokrine/Nassfeld med tujimi smučišči. Hkrati je potekala tudi podelitev priznanj najbolj priljubljenim wellness centrom. Naziv najboljšega so si v posameznih kategorijah prislužili Wellness Orhidelia, Wellness Paradiso, Wellness center Victoria, Atlantis in Wellness Korošec.

Najmlajši izbor pod okriljem uredništva “Dobro jutro, Slovenija” je izbor “Naj wellness”, ki je letos potekal osmič, ljubitelji tovrstnih razvajanj pa so oddali prek 15.000 glasov. Glavni namen izbora je širši javnosti posredovati čim več informacij in podatkov o zdravem načinu življenja na splošno ter seveda o konkretni ponudbi slovenskih wellness centrov. Hkrati pa se z izborom spodbuja zdrava konkurenčnost med centri in s tem dviguje kakovost njihovih storitev.

Letos so centre razporedili v pet kategorij. Prvo mesto v kategoriji velikih rezidentov je, tako kot že vrsto let zapored, osvojil Wellness Vodnega mesta Atlantis, sledita mu wellness Harmonija in Wellness center Galactica. V kategoriji malih rezidentov je najbolj prepričal Wellness center Victoria iz Ljubljane, na drugem mestu je Oaza miru iz Maribora in na tretjem Fanči, prav tako iz Ljubljane.

Zmagovalec kategorije Turizem – mali je Wellness Paradiso, na drugem mestu je tokrat Vitarium iz Šmarjeških Toplic, na tretjem pa Wellness center Špik iz Kranjske Gore. Wellness Orhidelia Term Olimia je ponovno postal “Naj wellness” v kategoriji velikih centrov sproščanja in užitka, sledita mu Balnea, Dolenjske Toplice in Wellness Spa Center, Thermana Laško. V letos novo dodani kategoriji – Podeželski wellness – je tokrat slavil Wellness Korošec iz Mozirja. Na drugo mesto se je uvrstil wellness Turistične kmetija Urška iz Zreč, na tretje pa Wellness Lara iz Jelenovega grebena.