Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je danes ob podpori Mednarodnega olimpijskega komiteja in Olimpijske solidarnosti odprl nov Slovenski olimpijski izobraževalni center. Center je tudi mali olimpijski muzej v katerem so fotografije športnikov, različni športi, olimpijske igre in olimpijska zgodovina, video vsebine, multivizija, razstavni eksponati ….

V izobraževalnem centru bomo izvajali razne dejavnosti za otroke in mladino, športnike, promovirali olimpizem ter zgodovino športa. Organizirali bomo izobraževalne delavnice za športne delavce, trenerje in  športnike.
Konceptualna zasnova centra temelji na 5 olimpijskih krogih, kjer je poudarek na predstavitvi naših najboljših športnikov – olimpijcev. Predstavljena je  celotna časovnica olimpijskih iger; posebno mesto, na steni slavnih, imajo tudi vsi Slovenci, ki so osvojili olimpijsko kolajno.

Slavnostni otvoritvi Olimpijskega muzeja je prisostvoval predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach, katerega eden od ključnih namenov obiska v Ljubljani je bila prav otvoritev olimpijskega muzeja in izobraževalne učne poti, speljane skozi BTC. Predsednik mednarodne krovne športne organizacije je bil nad muzejem navdušen.

Po slavnostni otvoritvi olimpijskega muzeja v pritličju poslovne stavbe BTC-ja se je predsednik MOK-a s sodelavci sestal z vodstvom Olimpijskega komiteja Slovenije ter s kratkim pogovorom nadaljeval pester dan na sedežu krovne športne organizacije na Slovenskem.