Projektu so se pridružili tudi številni partnerji:  BTC City, Triglav, Pokojninska družba A, Zavod RS za zaposlovanje, Andragoški center Republike Slovenije, Združenje Manager, e-Študentski servis, Zveza Ljudskih univerz Republike Slovenije, mreža mladinskih centrov MaMA, Mladinski svet Slovenije in še mnogi drugi.

Ob otvoritvi vseslovenske akcije »Slovenija-mentorska država«, se je v četrtek 26. maja ob 11. uri v Hostlu Tresor v Ljubljani odvijal posvet o inovativnih načinih zaposlovanja mladih.

V okviru posveta je potekala okrogla miza z gosti, ki so predstavili različne vidike, kako lahko mentorstvo pomaga reševati aktualne izzive kot so brezposelnost mladih, spodbujanje podjetništva in inovativnosti ter medgeneracijskega sodelovanja.

Gostje posveta so bili:

  • Barbara Bregar-Mrzlikar; direktorica, Zavod mreža podjetništva (CEED Slovenija)
  • mag. Iris Lojevec; svetovalka področja II, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje
  • mag. Zvonka Pangerc Pahernik; vodja Tedna vseživljenjskega učenja, Andragoški center Slovenije
  • David Banović;  vodja portala Mlad.si, Mladinska mreža MaMa
  • Anamarija Meglič; direktorica, Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon
  • Matija Goljar; ustanovitelj in direktor, Ustvarjalnik

Okroglo mizo je moderirala Sabina Đuvelek, strokovna direktorica Zavoda Ypsilon in pobudnica akcije »»Slovenija – mentorska država««.

K sodelovanju vabijo vse, ki tudi verjamete v mentorsko povezovanje in želite pristopiti k akciji. Pridružite se lahko kot mentorji, mentoriranci, partnerji ali izvajalci delavnic na spletni strani.

Mentorsko povezujemo Slovenijo. Bodite zraven.