Hackfest, Codefest ali Dan hekanja je dogodek, na katerem se običajno zberejo računalniški programerji, tako profesionalci kot entuziasti, ki s skupnimi močmi rešujejo (»hekajo«) različne izzive in tako sodelujejo pri razvoju programske opreme. Kaj pa, če bi vam povedali, da obstajajo dogodki, na katerih lahko »shekate« tudi po-slovne rešitve? Eden takih nas čaka 17. in 18. septembra, kjer bosta svoje moči združila ABC pospeševalnik ter Lidl Slovenija. Prijave so odprte do 12. septembra.

A naprej so potrebne dobre ideje. Zato bo ABC pospeševalnik v sodelovanju z Lidlom Slovenija 17. in 18. septembra 2016 izvedel »Lidlov inovativni vikend«, poslovni hackathon, na katerem bodo lahko udeleženci reševali različne Lidlove izzive.

Generalna direktorica ABC pospeševalnika Ljubljana, Urška Jež poudarja, da so v ABC pospeševalniku prepoznali Lidlovo inovativno žilico ter dinamičen pristop, z izvedbo inovativnega vikenda pa Lidl Slovenija odpira nova obzorja nakupovalne izkušnje v Sloveniji.

»Naše leto je v znamenju navdiha, ki ga iščemo tudi v zanimivih rešitvah in drznih idejah naših kupcev in zaposlenih, zato smo prepričano, da bo sodelovanje na hackathonu enkratna izkušnja,« pravi Martin Kokol, direktor skupnih služb v Lidlu Slovenija. »Z različnimi projekti že dokazujemo, da znamo gledati izven okvirjev, vseskozi iščemo načine za izboljšanje tako naših procesov, kot tudi nakupovalne izkušnje in ponudbe. Podpiramo stalno rast in razvoj posameznikov ter razmišljanje o izzivih na nekoliko drugačen način, najsi gre za naše zaposlene, potencialne kandidate za zaposlitev pri nas, pa tudi v družbi nasploh. Prepričani smo, da bodo rešitve na hackathonu zanimive in uporabne in drugačne. Dogodka se že zelo veselimo.«

Lidlov poslovni hackathon bo dvodnevni izziv, na katerega se lahko prijavijo vsi, ki so kdaj razmišljali, kako bi lahko izboljšali segmente poslovanja Lidla ali podobnega večjega podjetja – bodisi prodajo, logistiko, nakupovalno izkušnjo ali podporne procese. K prijavi vabijo vse, ki znajo razmišljati širše, izven okvirjev in so polni inovativnih idej. O konkretnih izzivih pa so v Lidlu Slovenija in ABC pospeševalniku še skrivnostni.

Hackathon bo potekal 17. in 18. septembra v Ljubljani, udeležilo pa se ga bo lahko največ 100 udeležencev.

Prijave

Prijave na Lidlov poslovni hackathon lahko oddate do 12. septembra 2016 do 12. ure na spletni strani abcaccelerator.com/lidlhackathon, kjer lahko izveste tudi več podrobnosti o samem dogodku.
Zmagovalna ekipa bo prejela 1000 EUR v obliki Lidlovih nakupovalnih bonov, najbolj prodorni posamezniki pa bodo dobili tudi možnost, da sodelujejo v 3mesečnem ABC podjetniškem startup programu. Vabljeni k prijavi!

O ABC pospeševalniku

ABC pospeševalnik je od ustanovitve lanskega marca uspešno pospešil, investiral in na trg poslal kar 28 mladih zagonskih podjetji iz Slovenije in tujine. V letošnjem letu bodo v njihovem četrtem programu Internet of Things & Internet of Everything, pod svoje okrilje sprejeli kar 30 podjetij in sicer v prostore ABC Huba, ki je prav tako odprt za ostala podjetja, ki iščejo prostore za rast svojega podjetja. Po otvoritvi podjetniškega Huba v Nemčiji, v Silicon Valleyu in od leta 2017 naprej tudi v Chilu in Bangaloreju v Indiji, bodo podjetja lahko pospešila svoje rešitve na vseh koncih sveta. ABC gradi tudi virtualno platformo, ki bo inovativne ekipe in posameznike popeljala preko vseh meja.

O Lidlu Slovenija

Lidl Slovenija je na slovenskem trgu prisoten od leta 2007, trenutno ima 47 trgovin in en logistični center ter zaposluje skoraj 1300 sodelavk in sodelavcev. Leta 2013 so v Lidlu Slovenija oblikovali trajnostni koncept Ustvarimo boljši svet, s katerim izkazujejo predanost podjetja družbeno odgovornemu poslovanju. K aktivnemu sodelovanju s pozitivnim zgledom spodbujajo sodelavce, dobavitelje, partnerje in kupce. V skladu s svojo zavezo trajnostnemu načinu poslovanja se zavedajo potrebe po spodbujanju inovativnega načina razmišljanja in delovanja znotraj podjetja in v sodelovanju s kupci ter širšo družbo.