“Želimo si, da bi se doslej 176 sofinanciranim športnikom pridružili novi, ki bodo tako dobili možnost treniranj in tekmovanj, česar sicer drugače ne bi mogli,” je pojasnil predsednik OKS Bogdan Gabrovec, pobudnik fundacije. “Fundacija razdeljuje sredstva v dve kategoriji, za mlade od 14 od 18 let, in nato do 23 leta. Na ta način pomagamo mladim športnikom, ki potem v povezavi z vzgojo in izobraževanjem prek športa postanejo zrele osebnosti,” pa je dodal častni predsednik fundacije Miroslav Cerar, s 30 odličji na velikih tekmovanjih najuspešnejši slovenski športnik.

Donacije so po telefonu simbolično sprejemali nekdanji športniki, kolesar Andrej Hauptman, telovadec Mitja Petkovšek, rokometašica Anja Frešer, biatlonec Janez Marič in alpski smučar Mitja Valenčič. V dvorani so bili tudi podpredsednika OKS Iztok Čop in Tomaž Barada, namiznoteniški igralec Bojan Tokič, častni pokrovitelj fundacije in predsednik Slovenije Borut Pahor, predsednik vlade Miro Cerar, predsednik državnega sveta Mitja Brvar, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič in vodja Evropskih olimpijskih komitejev Janez Kocijančič.

Glasbenica Aleksandra Volk se je kot obetavna namiznoteniška igralka “pomerila” s predsednikom Pahorjem, pomagal mu je Tokič, saj sta bila na isti strani mize, vsi trije pa so bili v svečanih oblačilih in 3:0 za mlado športnico je zgolj podatek za družabno kroniko.

Družba BTC je ponosni sponzor judoistke Tine Trstenjak, zato ni naključje, da je v dražbi njen kimono v imenu družbe BTC kupila Helena Petrin, članica upave in generalna sekretarka družbe BTC.