Dogodek je na enem mestu združil strokovnjake z različnih področij; svoje poglede so z udeleženci delili predsednik Republike Slovenije, manager, dirigentka, vizionar in svetovljanka.  Vsi so se strinjali, da je povezovanje ključnega pomena za uspeh, tako na nivoju posameznika kot tudi podjetja in celotnega naroda.

Uvodni govornik predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je skozi zgodovinska nauka narodnega razhoda in narodne enotnosti prisotne opomnil na koristnost, nezamenljivost in usodnost sodelovanja. Poudaril je, da slednje predstavlja temelj sožitja in dodal, kako pomembno je stopiti skupaj, ohraniti narodno skupnost in se povezovati.

Mag. Igor Mervič, manager hitrih odločitev in protagonist novih začetkov, ki je lani soustvarjal edinstveno zgodbo Štartaj Slovenija, s katero je vsako nedeljo vstopil v dnevne sobe Slovencev in spremenil življenja 12 slovenskim podjetnikom. »Bistvo projekta je, da smo se znali povezati in tako mladim perspektivnim podjetnikom omogočiti trajno vizijo, ki bo njihova življenja spremenila na bolje.« Mervič je managerje pozval, da naj bodo prav oni tisti, ki pričnejo s povezovanjem.

Živa Ploj Peršuh, dirigentka in prejemnica stoječih ovacij tako v Londonu kot v beneški operi La Fenice, v povezovanju vidi priložnost: »Želim si, da bi podjetja začutila potencial v sodelovanju z mladimi glasbeniki, s katerimi bi zgradila iskrene odnose.« Verjame tudi, da je delovanje umetnika podobno delovanju vrhunskega managerja, zato je sodelovanje med njimi še toliko bolj pomembno.

Vizionar  Matej Čer: »Tukaj smo zato, da sodelujemo.« Največjega zagovornika elektro-mobilnosti pri nas že od nekdaj vodi iskanje resnice, ob tem pa se sprašuje kaj je naše poslanstvo. Je zagovornik sprememb in napredkov v tehnologiji, ki omogočajo, da živimo hitreje, ceneje, bolje, pametneje, čisteje in trajneje.

Maria Anselmi, direktorica Bisnode Slovenija in Bisnode Južni trgi, je s svojo neizmerno energijo poudarila pomembnost usklajenega dela in sodelovanja, kar vodi do uspešnih zaključkov. »Enostranska prodaja ni dolgoročna. Pri nas večina rešitev izhaja iz točnih potreb uporabnikov. Sodelovanje je takrat nujno – ne samo z nami, temveč tudi med različnimi oddelki naših strank,« dodaja Anselmi.

S povezovanjem in sodelovanjem se generirajo mnoge ideje ter rojevajo presežki. Povezovanje tako predstavlja osrčje Združenja Manager, ki si v okviru svojega delovanja prizadeva spodbuditi managerje k doseganju dobrih rezultatov na pravi način.

Vsakoletni dogodek 4×10 minut poteka pod okriljem Sekcije mladih managerjev v sodelovanju z Mednarodno sekcijo in Sekcijo managerk Združenja Manager.