Na dogodku je 10 startupov predstavilo inovativne podjetniške rešitve več kot 350 udeležencem dogodka, več tisoč ljudi pa si je dogodek pogledalo po spletu ter v ABC-jevih pisarnah v Münchnu, Kijevu in Silicijevi dolini.

Demo dan je za startupe zaključni vrhunec tromesečnega programa pospeševanja njihovih produktov in storitev, in je namenjen predstavitvi potencialnim investitorjem ter je posledično poln mešanih občutkov – nervoze, stresa in pa sreče ter veselja po koncu predstavitve. Od 21-ih startupov, ki so bili v programu, se jih je deset imelo priložnost predstaviti na dogodku: Melon & Lime, Taia, Semaforum, Sleepy bottle, SnapGuest, Codebrainer, vsi slovenski, ameriško – slovenska ekipa Bare Peak, Octopull iz Čila, italijanska ekipa Stormborn Studio in Videobolt iz Srbije.

Dejan Roljič, ustanovitelj in direktor Acceleration Businesss City-ja, je dogodek odprl z zahvalo zvestim partnerjem, med katere spadajo družba BTC, Zavarovalnica Triglav, EnaA, Petrol in Telekom Slovenije, pri čemer je poudaril, kako pomembno je imeti dobrega partnerja, še posebej ob začetku poti. Z Urško Jež, soustanoviteljico in izvršno direktorico ABC pospeševalnika Ljubljana, sta ob koncu tudi tradicionalno podelila nagrade. Nagrada za najboljšega partnerja je tokrat šla v roke Zavarovalnici Triglav, ki ima v ABC Enteprise programu tudi ekipo, ki že dela na dveh novih produktih. Najboljši mentor tega programa je bil Ernest Žejn, startupi pa so kot najboljšega predavatelja izbrali Piera Francesca Geracija. Roljič je dogodek zaključil z mislijo, da je ideje potrebno realizirati takoj in ne čakati na jutri, ter da se zgodi, da nisi vedno najboljši, je pa zato toliko bolj pomembno, da se trudiš! 

Del dogodka je bila tudi panelna razprava, v kateri so se dotaknili posebnosti, podobnosti in razlik ekosistemov med Slovenijo, Avstrijo, Češko in Madžarsko. Razpravo je povezoval Jakob Gajšek iz ABC pospeševalnika, kot gosti pa so se mu pridružili Eva Rez (Day One Capital, Budimpešta), Andrej Kiska (Credo Ventures, Praga) ter Markus Lang (Pioneers Ventures, Dunaj).

Vsi startupi gredo zdaj novim izzivom naproti, prav tako pa tudi ekipa pospeševalnika, ki začenja s pripravami na nov in prenovljen program. Oktobra bodo pod svoje okrilje sprejeli 10 najboljših startupov s področja “Deep Tech”, ki bodo v teku 3-mesečnega programa vsaj 1 mesec delali in pospeševali v Silicijevi dolini. Pospeševali bodo še hitreje, s fokusom na produktih, ki delujejo na področju “blockchaina”, umetne inteligence, “big data” in analitike.