Slovenija se je v zimski tekmovalni sezoni 2017/2018 lahko razveselila uspešnih nastopov slovenskih športnikov, med katerimi je tudi šesterica mladinskih svetovanih prvakov. Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, ki je velika podpornica športa in športnikov, je tem perspektivnim mladim v torek, 27. marca 2018, v počastitev njihovih uspehov podelil kolesa Pony.

Da se v Sloveniji za športni podmladek na vrhunski ravni ni za bati, dokazuje šest naslovov mladinskih svetovnih prvakov v zimski sezoni 2017/2018. Gre za rekordno število pri tekmovalnem udejstvovanju med slovenskimi mladimi športniki in športnicami v zimskih športih. Predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal je v znak spoštovanja v imenu podjetja prejemnikom odličij, ki so prispevali k temu nacionalnemu uspehu, predal kolesa Pony. Med dobitniki so:

  • ekipne svetovne mladinske prvakinje v ženskih smučarskih skokih: Nika Križnar, Ema Klinec, Jerneja Brecelj in Katja Komar;
  • svetovni mladinski prvak v nordijski kombinaciji: Vid Vrhovnik;
  • svetovna mladinska prvakinja v slalomu: Meta Hrovat.

Družba BTC kot družbeno odgovorno podjetje podpira več kot 300 posameznikov in organizacij z različnih področij, tudi športa. Pri uresničevanju sanj je sopotnik tako posameznim športnikom kot športnim organizacijam. Še posebej naklonjena je podpiranju (ženskih) smučarskih skokov in kolesarstva. Podporo Smučarsko skakalnemu klubu Ljubno ob Savinji BTC izkazuje že dve desetletji, od samega začetka v letu 2011 pa je tudi generalna pokroviteljica FIS Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji. Kot velika podpornica kolesarstva v Sloveniji je družba BTC soustanoviteljica podjetja GOR kolesa, ki je leta 2016 obudila kultno blagovno znamko koles Rog. Poleg tega je podjetje tudi soustanovitelj prve profesionalne ženske kolesarske ekipe BTC City Ljubljana, ki niza uspeh za uspehom na svetovni ravni, ter glavni sponzor in soorganizator tradicionalnega Maratona Franja BTC City, ki bo letos junija doživel že 37. ponovitev.