V petek, 19.10.2018 je v Celju potekal European Blockchain Meetup 2018, v okviru sejma Feel the Future. Vabljeni so bili vsi ki jih zanima blockchain tehnologija in ki želijo spoznati trenutne inovacijske tehnologije in menijo, da v zastarelih rigidnih poslovnih modelih več ni veliko prihodnosti.

Srečanje je bilo namenjeno Blockchain tehnologiji, ki prinaša trajnostne razvojne napredke in cilje industrije 4.0. Trenutno je blockchain tehnologija najpomembnejša sila za digitalno preobrazbo tako zasebnega kot javnega sektorja in gospodarstva na splošno. Evropska unija opredeljuje tehnologijo Blockchain kot sposobno reševanja zapletenih družbeno gospodarskih problemov.

BTC d.d. je zastopal Mark Kalin, asistent izvršnega direktorja za inovacije in digitalizacijo poslovanja ter vodja inovacijske pisarne in novih tehnologij. Tudi v družbi BTC se dobro zavedajo pomembnosti novih tehnologij in Blockchaina. Kalin je povedal, da se v BTC d.d. trudijo, da postanejo prvo bitcoin mesto na svetu. Imajo svoj ekosistem uspešnih podjetij, ki se ukvarjajo in vpeljujejo Blockchain tehnologijo.

Foto : Mark Kalin