19. in 20. novembra je v organizaciji Poslovne akademije Finance in predstavništva avstrijske gospodarske zbornice Advantage Austria Ljubljana potekal dvodnevni dogodek Moving Slovenia 2.0 oz. Premikamo Slovenijo 2.0. V sklopu dogodka, katerega osrednje tematike so bile logistika, infrastruktura in mobilnost, so BTC City obiskali tudi predstavniki avstrijskih podjetij.  

Namen dogodka, ki je letos nosil naslov Prihodnost mobilnosti: Kako modernizacija mobilnosti spreminja poslovne priložnosti, je bila krepitev sodelovanja med slovenskimi in avstrijskimi podjetji.

V sklopu prvega dne dogodka, ki je potekal 19. novembra, smo v družbi BTC in partnerskem podjetju AV Living Lab gostili predstavnike avstrijskih podjetij.

Julij Božič, izvršni direktor za inovacije in digitalizacijo poslovanja v družbi BTC je predstavil družbo in njene dejavnosti, pri čemer je še posebej izpostavil digitalizacijo kot dolgoročno vizijo podjetja.

Daniel Avdagič, direktor podjetja AV Living Lab, je predstavil edinstven partnerski ekosistem, ki povezuje fizično infrastrukturo BTC Cityja Ljubljana, partnerje, obiskovalce in vsebine. Prisotnim je predstavil aktivne projekte AV Living Laba in smernice, ki nakazujejo, da bo mobilnost v prihodnosti celovita izkušnja in tudi celovita storitev, ki bo prepletala številne panoge, kot so trgovina, zabava, informacijska tehnologija …

V sklopu drugega dne, ki je 20. novembra potekal na Brdu pri Kranju, je potekala konferenca s paneli Testiranje prihodnosti mobilnosti, Mobilnost in posel v prihodnosti in Prihodnost transporta. Govorec na panelu Testiranje prihodnosti mobilnosti je bil tudi direktor AV Living Laba, Daniel Avdagič, ki je poudaril pomen odprtih testnih okolij, kot je AV Living Lab, v katerih se v interakciji z ljudmi, vsebinami in infrastrukturo pospeši razvoj novih oblik mobilnosti in poveča možnost, da ustvarimo rešitve, ki jih bodo ljudje dejansko sprejeli.

 

Moving Slovenia 2.0

Foto : Finance in AVLL