V družbi BTC letos že sedmo leto izvajamo nacionalni projekt »Spodbujamo prijateljstvo«. Projekt je letos dosegel izjemno razsežnost, saj pri njem sodeluje kar 215 vzgojno-izobraževalnih ustanov in nekaj več kot 13.765 otrok. Prvič se bo v okviru projekta odvijal tudi Dan prijateljstva.

Projekt »Spodbujamo prijateljstvo« vrtčevske in osnovnošolske otroke iz vse Slovenije nagovarja k razmisleku o prijateljstvu in poudarja pomen medsebojnih odnosov. Vzgojno-izobraževalne ustanove pri projektu sodelujejo v obliki natečaja, na katerem otroci predstavljajo svoj pogled na prijateljstvo in prijatelje.

Ustvarjene risbe, fotografije in druga likovna dela, bomo v okviru zaključnega dogodka razstavili v nakupovalnem središču BTC City Ljubljana. V Ljubljani je zaključni dogodek potekal 19. aprila 2019 v SiTi Teatru, na njem pa so najboljše šole in vrtci prejeli tudi nagrade za svoja umetniška dela. Razstavljena dela bodo na ogled obiskovalcem BTC City Ljubljana, v dvorani A, še do konca maja.

V okviru projekta bo letos prvič potekal Dan prijateljstva, s katerim želimo v projekt vključiti tudi starše oz. celotne družine in jih povabiti, da se nam pridružijo pri razmisleku o medsebojnih odnosih. Dan prijateljstva bo konec aprila oz. v začetku maja potekal na Osnovni šoli Zadobrova in v Vrtcu Miškolin. Na delavnici bosta strokovnjaka na področju družinske terapije Polona Greif in Domen Strmčnik staršem predstavila, kako otroku pomagati, da bo obvladoval svoja čustva in se dobro znašel v odnosih. Beseda bo tekla tudi o veščinah, ki jih otrok potrebuje, da najde dobre in iskrene prijatelje, ter za to, da v odnosih zna poskrbeti zase.

Projekt »Spodbujamo prijateljstvo« je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Z vključevanjem v program družba BTC v okviru svoje poslovne enote Misija: Zeleno aktivno prispeva k pravičnejši družbi in boljši kakovosti življenja tako mlajših kot tudi starejših generacij.

 

Spodbujamo prijateljstvo

Foto : Arhiv BTC